Balears 13/08/2013

El PSIB denuncia que Cort passa 650.000 euros de Sanitat i Consum a l'Escorxador

Els socialistes critiquen que, mentrestant, "les associacions de malalts i entitats han de tancar per falta d'ajudes"

ARA Balears
2 min

PalmaEls socialistes de Palma han denunciat aquest dimarts que l'Ajuntament hagi aprovat un subvenció d'1.508.750 euros a l'empresa Escorxador i Serveis Carnis Palma SL per gestionar l'escorxador ubicat a les instal·lacions de Mercapalma. D'aquests doblers, 850.000 euros corresponen a una subvenció que prové de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori i els altres 658.750 euros van a càrrec del pressupost municipal. La regidora socialista Begoña Sánchez denuncia que "els ciutadans de Palma estan pagant amb el seu pressupost de Sanitat i Consum una subvenció a una empresa que hauria de ser rendible, mentre que les associacions de malalts i altres entitats han de tancar per falta d'ajudes".

Però, segons el PSIB, la Regidoria de Sanitat i Consum no té les competències que la regidora, Rosa Llobera, va citar en l'argumentari per donar la subvenció: "El foment i promoció de la producció ramadera, impedir la competència deslleial per part de les carns foranes i dinamitzar el sector carni mallorquí potenciant l'associacionisme". Els socialistes mantenen que Sanitat i Consum no convoca subvencions públiques a entitats que facin activitats de promoció i prevenció de la salut des de l'any passat. A més, afirmen, el departament ha reduït 70.000 euros el pressupost per combatre les plagues d'insectes i rates al terme municipal, la qual cosa "provoca que no s'atenguin totes les reclamacions dels ciutadans com es feia en legislatures anteiors".

Sánchez insisteix que Cort també ha argumentat falta de doblers per incomplir la normativa estatal de renou. "No tenen diners per lluitar contra el renou ni contra els moscards i les rates ni tampoc per a les associacions de malalts, però sí per a l'empresa que gestiona l'escorxador", ha dit la socialista.

Els socialistes diuen, així mateix, que estan preocupats perquè aquesta subvenció, que s'ha de mantenir fins al 2017, "pugui no ser del tot reglamentària". A més, recorden que, al Parlament, el conseller Gabriel Company va dir que la gestió privada de l'escorxador municipal no suposaria cap cost per als ciutadans. "Ara queda clar que la subvenció -que ascendeix a un total d'1,5 milions d'euros- sortirà dels comptes públics i, per tant, de la butxaca dels ciutadans", afegeixen.

stats