Publicitat
Publicitat

RENÚNCIA

El PP regionalista celebra la fuita de Delgado

Militants més moderats del partit pensen que ajudarà a oferir una imatge més centrada, "com abans"

La dimissió de Carlos Delgado ha estat un secret ben guardat entre el ja exconseller i el president del Govern i l'entorn d'ambdós polítics. Dins el Partit Popular la notícia es va estendre a tota velocitat i, segons diverses fonts, "només ho sabia un nucli molt reduït de gent".

Encara que no han prosperat gaire les seves explicacions sobre un sobtat interès per dedicar-se a la família, el que no tenen clar veus internes del partit és si precisament la renúncia de Delgado té a veure amb el cas Ràdio Calvià. "Per una banda, que l'agafàs la imputació com a conseller hauria estat un cop, però no hem d'oblidar que ara ha perdut l'aforament", digué ahir al matí un exdirigent de la formació conservadora.

El que sí que és un fet és que una part de la militància, preocupada per la deriva ultradretana, contrària a la llengua i cultura pròpies que havia agafat el Govern, amb les lleis de símbols i el TIL com a màxima expressió però no l'única, es mostren una mica més esperançats. "És important que el nostre partit ofereixi una imatge centrada. Sempre hem estat una formació que ha acollit sensibilitats diferents, però ara mateix tenim una imatge massa radical que ens perjudica", comentava un militant que treballa en una conselleria.

Pel que fa a les seves polítiques, amb la Llei turística i el Decret llei de la Platja de Palma com a principals banderes, han aconseguit satisfer molt els hotelers. Cap crítica, cap retret, i lloances una darrere l'altra per la decisió amb la qual Delgado, "sense complexos", els va alliberar del compliment d'alguns paràmetres que sí que afecten la resta de mortals.

En canvi, ni PIMEM, ni Pimeco, ni Afedeco, ni els representants de les sales de festes o d'altres col·lectius es mostren gens satisfets. L'acusen de "manca de diàleg" i d'haver atès únicament les peticions dels empresaris de l'allotjament.

Jaime Martínez

El successor de Carlos Delgado ha treballat amb ell a l'Ajuntament de Calvià i ja va anunciar divendres que es caracteritzarà per "una línia continuista", a més de mantenir el mateix equip, que Delgado va qualificar "el millor del món".

Martínez va protagonitzar un episodi si més no polèmic. Va dirigir el projecte de l'hotel Hyatt a Capdepera, que segons la denúncia realitzada pel GOB a Fiscalia "està ple d'irregularitats". Aquestes irregularitats del grup promotor, Cap Vermell, varen ser amnistiades per l'Ajuntament de Capdepera, tant pel PP com per l'actual equip del PSOE-UCAP. El projecte, mentre Martínez era director general, ha obtingut l'interès autonòmic a proposta de Turisme.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF