El PP recula en la limitació als contractes d'interins a tres anys

Presenten una esmena al seu polèmic article dels pressupostos generals de l'Estat i asseguren que no afectarà personal docent ni de sanitat

El Partit Popular ha fet una passa enrere i ha posat una esmena a l'article que ells mateixos varen elaborar a la Llei de pressupostos generals de l'Estat de 2017 en què es limitaven els contractes d'interins a tres anys. La diputada balear al Congrés, Teresa Palmer, ha explicat a l'ARA Balears que s'ha corregit per evitar confusions.

"Hi hem fet una esmena que introdueix i especifica que només ens referim a contractes d'obra i servei, que mai ens referim als interins d'educació i sanitat", ha apuntat Palmer. En aquest sentit,  ha detallat que s'està adaptant la normativa a l'Estatut dels treballadors. "Ho hem dit específicament al Congrés: els interins d'educació i sanitat no se'n veuen afectats", ha reiterat.

La comunitat educativa ja havia mostrat ampli rebuig a aquest article, perquè així com estava redactat podia fer que milers de docents interins de l'Arxipèlag es veiessin al carrer. De fet, el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, va assegurar aquest dimecres que la proposta inicial era "una mala mesura" i que, "si s'aplicàs, seria molt negatiu per a l'educació de les Balears".

Des de la FE-CCOO, Toni Baos també ha criticat que més de 2.000 interins de les Balears es podrien veure en situació de perill, i que el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) s'ompliria de persones en risc d'atur de llarga durada. March ja va denunciar que el PP no havia encertat amb la metodologia. Ara, els populars han hagut de rectificar.

"Tothom va posar el crit en el cel pensant que suposaria l'acomiadament de molts interins", ha apuntat Palmer, després d'explicar el contingut de l'esmena. "Aquest tema ja no ha de preocupar", conclou.

Des de MÉS per Mallorca aquest dimecres també es va anunciar que presentarà al Senat, a través de Compromís, una esmena en contra de la proposta.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF