El PP qüestiona la utilitat del decret de posidònia

La diputada Margaret Mercadal assegura que els romans ja fondejaven a Menorca

El PP ha criticat aquest dimarts al Parlament el contingut de l' esborrany de Decret de posidònia durant la sessió de control al Govern. La diputada Margaret Mercadal ha demanat al conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, si respon a la necessitat dels ciutadans i li ha retret que "no han estat capaços de reunir-se amb el sector nàutic".

Mercadal ha afirmat que "tothom està d'acord a protegir la posidònia", però ha censurat la doble vara de mesurar envers els actors implicats. "És una vergonya que prohibeixi el fondeig en zones d'alt valor però a la vegada fixi una moratòria de cinc anys a l'administració per adequar els emissaris". La diputada hi ha afegit que els emissaris són els responsables de "la gran majoria de la mortaldat" de la posidònia.

En aquest sentit, ha reivindicat que en algunes zones on el decret vol prohibir el fondeig, com Sanitja, a Menorca, "tota la vida s'ha fondejat, des del temps dels romans". "El seu objectiu és eliminar el sector nàutic perquè li molesta veure barques quan està estirat a la platja", ha conclòs.

Vidal ha admès que "m'ha posat difícil la contestació" després d'escoltar els arguments de la diputada. El conseller li ha recordat que el que es va presentar era un esborrany i que s'ha iniciat un procés participatiu en què es tindrà en compte l'opinió de tots els actors implicats. "Vostès no entenen el que és la participació", ha retret a la diputada.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF