Publicitat
Publicitat

El PP diu que “la majoria” està a favor que IB3 sali

La portaveu del PP al Parlament, Mabel Cabrer, afirmà ahir que “la majoria dels ciutadans de les Balears està a favor de l’ús de l’article salat en els informatius d’IB3.

Per Cabrer, cal “defensar i fomentar les nostres modalitats” lingüístiques, i per això s’utilitzarà l’article salat en els informatius de la ràdio i televisió pública.

Després de la reunió de la Junta de Portaveus del Parlament, Mabel Cabrer va qualificar de “contradictoris” els posicionaments del PSIB-PSOE i MÉS, que ja han anunciat que votaran en contra de l’estatut marc d’IB3, que preveu l’ús de l’article salat.

“Que votin a tot que no no ens sorprèn”, digué la portaveu popular, que recordà que a la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament els dos grups “mostraren alegria” pel fet que, dins de l’estatut marc de l’ens públic, es fomentin “les nostres modalitats insulars”.

“Si ara canvien d’opinió, queda en evidència que no tenen un posicionament clar” sobre aquest assumpte, afirmà Cabrer, que lamentà que PSIB i MÉS siguin “l’oposició del no a tot i pretenguin generar una polèmica inexistent”.

La portaveu posà per davant l’Estatut d’Autonomia per defensar el plantejament dels populars en defensa de les modalitats lingüístiques pròpies de les Illes, també dins la televisió pública.

Tanmateix, des de MÉS, el seu portaveu, Biel Barceló, denuncià la “politització” que s’ha fet aquesta legislatura amb l’ens públic. L’ecosobiranista, a més de lamentar que a la televisió pública no s’emetin pel·lícules en català, criticà les decisions sense consens que s’han pres, com ara l’elecció del director general o la introducció de l’article salat sense tenir en compte el criteri de la màxima autoritat en matèria lingüística a les Illes, la UIB.

El portaveu adjunt del PSIB-PSOE, Vicenç Tomàs, advertí que l’ús del català a la cadena és residual i que l’estatut marc continua el dirigisme polític a què està sotmès el mitjà públic.