MÉS no veu "gens ètic ni estètic" que Bachiller negociï els pressuposts

El PP diu que el podemita "és el preu que ha costat la investidura de Francina Armengol"

La diputada de MÉS Bel Busquets ha assegurat que " no volem donar suport a cap pràctica que sigui un tracte de favor". Segons Busquets, "no és gens ètic ni estètic" que el dirigent de Podem  Daniel Bachiller representi el seu partit en la negociació dels pressuposts autonòmics dels que es beneficia el grup d'investigació que dirigeix. Tot i així, no demanaran la seva dimissió del secretari d'Acció Institucional de Podem perquè no ho tenen previst. 

"Qualsevol contracte que es faci amb l'Administració ha de ser transparent", ha apuntat Busquets. D'acord amb MÉS, ara Podem hauria de "valorar la situació" en la que es troba després de les acusacions que ha rebut Bachiller. La política ha dit que Podem hauria de donar explicacions referent a l'assumpte perquè el partit "ha estat molt rigurós amb contractes que s'han fet a altres persones".

De fet, Podem assegurà a l'ARA Balears que demanaria explicacions al secretari d'Acció Institucional, assenyalat per companys de professió de beneficiar-se del càrrec polític per obtenir un tracte de favor de l'Administració.

El PP qualifica el debat de "qüestió de confiança encoberta"

La portaveu del grup parlamentari del Partit Popular, Marga Prohens, ha assegurat en roda de premsa que els "sorprèn la pressa per convocar aquest debat de política de l'estat de la Comunitat". Tot i així, la popular afirma que estan preparats per afrontar el debat amb una "oposició contundent i constructiva". Prohens ha dit que "aquest debat es planteja com una qüestió de confiança encoberta".

La portaveu dels populars ha destacat que després de les notícies que han publicat els mitjans de comunicació aquestes darreres setmanes la credibilitat de la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha quedat "molt tocada". Amb relació a Daniel Bachiller, de Podem, Prohens ha assegurat que "és el preu que ha costat la investidura de Francina Armengol". La popular ha qualifificat de molt greu que MÉS i el Partit Socialista, per tenir la cadira del Consolat de Mar, "acceptassin aquest xantatge".

El PSIB es desentén de Bachiller

El portaveu parlamentari del Partit Socialista, Andreu Alcover, ha assegurat que qui posa entrebancs per fer els pressuposts de l'any 2017 provenen de la falta d'informació per part del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. Segons Alcover des del Govern central no faciliten el sostre definitiu de dèficit i el límit de despesa per l'any que, el que condicionaria els projectes de l'executiu balear.

El socialista ha remarcat que no preveu contratemps amb relació a Podem per aprovar els pressuposts. El PSOE se'n ha desentès de Daniel Bachiller de Podem, Alcover ha afirmat que és un funcionari del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), una organització estatal. D'acord amb Alcover, el podemita no va participar activament en els acords pel canvi. 

El polític ha dit que afronten el debat de política general per donar comptes del que han fet aquest darrer any i de les mesures que s'han adoptat. "Ningú ha posat en dubte la unitat del Govern, una altra cosa és que hi hagin disputes", ha detallat Alcover. 

Pel que fa al recurs que ha interposat la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca contra l'impost turístic, Alcover ha volgut destacar que ha estat una temporada turística històrica, "és un assumpte bàsicament polític, demanda no n'hi havia hagut tanta mai". Alcover ho ha trobat una falta de solidaritat i una actuació injustificada des del punt de vista econòmic.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF