COMPATIBILITAT DEL PRESIDENT
Balears 15/08/2013

El PP no preveu un 'pla B' per si Bauzá és inhabilitat pel TSJIB

Els populars tampoc no es plantegen un candidat alternatiu

Quim Torres
2 min

Palma.Els populars de Balears no preveuen un 'pla B' per si el president José Ramón Bauzá és declarat incompatible i és inhabilitat pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), que acaba d'admetre a tràmit la demanda interposada per l'oposició, en què sol·licita que el president sigui inhabilitat per la seva presumpta incompatibilitat per exercir el càrrec mentre manté altres negocis, com la titularitat d'una farmàcia i la participació en societats limitades. "És una hipòtesi que no consideram", afirmà ahir el portaveu de la formació, Miquel Ramis, sobre la possibilitat que Bauzá acabi sent inhabilitat. Tampoc no es planteja el PP un candidat alternatiu a Bauzá per si es retarda la sentència del TSJIB.

Ramis recalcà que dins el partit estan "molt tranquils" amb la situació del president, perquè opinen que els informes jurídics del Govern acrediten la compatibilitat del president per exercir el seu càrrec. I, per tant, es mostrà "segur" que el Tribunal decidirà a favor de Bauzá. Finalment, destacà que els "alegra" que es pugui aclarir d'una vegada el debat "tecnicojurídic" que s'ha plantejat al voltant de la "suposada incompatibilitat" del president.

Les paraules de Ramis arriben just després que la sala contenciosa administrativa del TSJIB hagi admès a tràmit la demanda interposada per l'oposició contra la decisió del Consell de Govern d'arxivar la sol·licitud d'incompatibilitat de Bauzá que havien fet PSIB i MÉS. L'admissió a tràmit suposa que el Tribunal investigarà el cas i s'hi haurà de pronunciar.

Socialistes "barruts"

El portaveu del PP, però, havia comparegut ahir per criticar els socialistes, als qui qualificà de "barruts", de "fariseus" i d'"hipòcrites". Concretament, els va retreure que mostrin "tard i malament" les declaracions de la renda dels seus representants; que demanin ara la reforma del reglament del Parlament quan el Pacte el va canviar en acabar la passada legislatura; i que es dediqui a criticar qüestions "intrumentals" i de "forma" del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) i no proposi una alternativa. En el primer cas, Ramis va retreure al PSIB que encara no hagi fet públiques les declaracions de renda dels diputats que compatibilitzen aquesta tasca amb una altra activitat. En el segon, el portaveu denuncià que el PSOE demana tot el que no s'aplicà i, en qualsevol cas, avançà que el PP està obert a discutir-ho. I en el tercer cas, insistí que la llengua no és el més important de l'educació i que Balears és líder en fracàs escolar. Finalment, acusà els socialistes de voler "polititzar-ho tot" per haver criticat que no s'hagi convidat l'oposició a la comissió creada després de l'incendi que ha cremat la serra de Tramuntana de Mallorca.

stats