CORRUPCIÓ
Balears 29/08/2013

El PP pagarà els 10.585 € malversats en el cas Scala

Tornarà els doblers públics desviats cap a la campanya de 2007 sense esperar el Suprem

Ara Balears
2 min
El PP pagarà els 10.585 € malversats en el cas Scala

Palma.El PP balear té previst pagar en els propers dies els 10.585 euros (més interessos) que desvià des de la Comunitat l'any 2007 per pagar el transport de propaganda electoral de la formació de Mallorca a Eivissa. Els populars compliran així la condemna dictada per l'Audiència Provincial en el cas Scala, que l'obliga a indemnitzar la Comunitat Autònoma amb aquesta quantitat, que és la que desvià del Consorci de Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB) al transport de sis tones de prospectes per a la campanya electoral del PP d'Eivissa i Formentera de 2007.

La sentència assenyala el PP com a responsable civil a títol lucratiu, perquè considera provat que el desplaçament de la propaganda s'efectuà de manera camuflada com si es trasctàs de productes típics de les Illes, a través de l'empresa Mex-Trascentro, que cobrà al CDEIB els 10.585 euros, segons una factura en què figurava el transport sota l'epígraf "Productes Cinc Estrelles". Malgrat que l'exconseller de Comerç, Josep Juan Cardona, condemnat a 16 anys de presó, assegurà en el judici que ordenà l'elaboració dels fullets com a dirigent del PP i no com a conseller, la Sala considerà acreditat que el CDEIB sufragà el transport i que l'ordre perquè així fos la donà Cardona.

Ara el PP balear es farà càrrec del pagament d'aquests doblers sense esperar que el Tribunal Suprem ratifiqui o no la sentència de l'Audiència. La formació presidida per José Ramón Bauzá assumeix, per tant, la gestió irregular que cometeren els responsables polítics d'aquell moment i que perjudicà la Comunitat, ara també presidida per José Ramón Bauzá.

MÉS reclama els doblers

La confirmació de la decisió del PP, de pagar ara la quantitat, arriba després que la coalició MÉS li exigís ahir, per segona vegada, que "torni urgentment els doblers estafats". El grup parlamentari ha registrat una proposició no de llei al Parlament perquè insti el Govern a "reclamar immediatament al PP el retorn dels doblers malversats a la hisenda autonòmica". La iniciativa, impulsada pel diputat Nel Martí, també reclama un informe del Consell Consultiu sobre la legalitat de l'aportació feta pel Govern balear al PP en concepte de subvenció electoral de 2007, "arran de l'incompliment de l'article 128 de la Llei 5/1998, de règim electoral general". I si es demostra que la subvenció és nul·la, MÉS exigeix que es reclami per via d'urgència els doblers aportats al PP com a subvenció electoral.

stats