El PP diu que amb la nova Llei turística s’han perdut dos anys

Asseguren que el seu recorregut parlamentari ha deixat en evidència “les debilitats de l’acord de govern”

El Partit Popular ha criticat aquest dijous a Eivissa la manera com el Govern balear aprovarà demà la Llei turística. Ho farà per decret-llei al Consell de Govern, fet que segons el PP els resta poder per “presentar millores al text” al Parlament autonòmic. Així, el portaveu de la Comissió de Turisme del PP a les Balears, Miquel Jerez, ha lamentat que en dos anys s’hagi fet una llei que “de poc serveix” i que demostra “les debilitats de l’acord de govern”. Jerez assegura que el Govern és “ fràgil i dèbil”, i que en tot moment està “exposat a les ocurrències dels seus companys de viatge”.

I és que el PP d’Eivissa no entén que s’hagi aprovat una llei que diu que a les Pitiüses no es volen pisos turístics. “La Llei 8/2012 ja deixava clar això”, ha assegurat la portaveu del partit, Carme Ferrer, qui ha recordat que la LAU, en la modificació de l’any 2013, tenia el principi de “no barrejar usos turístics i residencials”. El PP també ha lamentat que “el punt estrella de la llei” sigui el permís de poder llogar habitacions, cosa que segons els populars ja permet la LAU, i només s’hi ha afegit la limitació de poder-ho fer durant 60 dies.

Ferrer tampoc entén que s’anunciï després de l’aprovació d’aquesta llei un augment de les plantilles d’inspectors i funcionaris dedicats a l’obertura i revisió d’expedients, perquè “la llei Montoro és la mateixa ara que el 2015”, i diu que si no s’ha fet abans és per una manca de “voluntat política”. “Per què s’ha hagut d’esperar dos anys?”, es demanava Ferrer.

Un altre punt que han lamentat els populars és “la poca qualitat dels textos que surten del Parlament”, amb “conceptes jurídics indeterminats”, i han posat l’exemple d’ emergència d'habitatge. “Han fet perdre el prestigi del Parlament”, ha assegurat Jerez, qui ha lamentat que durant el seu recorregut parlamentari els grups que havien proposat la llei “han presentat més al·legacions que l’oposició”, una cosa “que mai abans havia passat”. Jerez, a més, ha recordat que la llei que s’aprovarà és “totalment diferent” de la que es va presentar en primera instància.

“No li demanam la dimissió perquè sabem que no ho farà”

Miquel Jerez ha assegurat que tots aquests episodis han deixat palès que “ Biel Barceló no té altura ni capacitat per ser conseller de Turisme”. Diu, en canvi, que “no li demanaran la dimissió”, perquè ja la hi varen demanar durant l’episodi dels contractes amb l’assessor Jaume Garau i que aleshores no ho acceptà. Demana, això no obstant, “valentia” a Armengol per fer-lo dimitir. Assegura, tanmateix, que la presidenta “no té capacitat de fer-ho”, ja que assegura que les conselleries del Govern són molt estanques.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF