El PP es penja la medalla del desbloqueig del Parlament

Els populars consideren que l'extensió de l'informe jurídic que van demanar avala la seva petició

El PP s'ha mostrat satisfet de la  resolució de la crisi institucional oberta arran de l'expulsió de Xelo Huertas de Podem. La portaveu parlamentària, Marga Prohens, ha tret pit i ha assegurat que "el temps ens ha donat la raó", amb referència a  la seva petició d'un informe jurídic que avalàs les passes a seguir per aplicar l'article 39c del reglament del Parlament. "Quan hem tingut l'informe dels lletrats de la Cambra responent als nostres dubtes, la situació s'ha desbloquejat en tres hores", ha remarcat.

Prohens ha reivindicat que "hem actuat amb rigor", tot i les "pressions de tota mena, amenaces i falta d'educació" que han rebut els darrers dies. "Hem estat l'únic partit que ha actuat amb responsabilitat, sense ambicions personals, sense pressions polítiques i sense interessos partidistes", ha afegit.

Finalment, ha felicitat la feina feta pels lletrats de la Cambra, que han estat capaços d'elaborar un extens informe jurídic, de gairebé 100 pàgines, en menys d'una setmana. "L'extensió i el que diu l'informe demostra que no era gratuïta ni un caprici la petició de l'informe i que no estava tan clar com s'havia d'actuar", ha afegit.

Un cop resolt el 'serial Huertas', Prohens confia que els partits que donen suport al Govern " siguin capaços de posar-se d'acord en quin partit i quina persona presidirà el Parlament".

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF