Publicitat
Publicitat

El PP insisteix a contradir el criteri de la UIB en l'ús del salat

La portaveu al Parlament Mabel Cabrer torna a dir que substituir l'article literari en els informatius és una manera de defensar la llengua i considera la postura de PSIB i MÉS contradictòria

La portaveu del PP al Parlament, Mabel Cabrer, ha insistit avui a defensar l'ús de l'article salat en un registre formal per protegir la llengua i les modalitats pròpies, malgrat quer ahir mateix la Universitat de les Illes Balears (UIB) sentencià que els efectes serien els contraris. Concretament, Cabrer ha assegurat que l'ús del salat als informatius d'IB3 serveix per " defensar i fomentar les nostres modalitats lingüístiques".

Després de la reunió de la Junta de Portaveus, Cabrer ha qualificat de "contradictòria" la postura del PSIB i de MÉS, que han avançat que dimarts que ve votaran en contra d'aquest estatut marc d'IB3 que preveu l'ús de l'article " salat" i en informatius i d'altres programes amb registre formal.

"Si ara canvien d'opinió, queda en evidència que no tenen un posicionament clar" sobre aquest assumpte, ha considerat Cabrer, que ha lamentat que PSIB i MÉS siguin "l'oposició del no a tot i pretenguin generar una polèmica inexistent".

La portaveu s'ha aferrat a l'Estatut d'Autonomia per defensar el plantejament del PP en defensa de les modalitats lingüístiques pròpies de les illes, també dins de la televisió pública. Des de la universitat, però, els acadèmics i lingüistes van ser molt contundents a l'hora de qualificar aquesta iniciativa com una manera de "malmetre la llengua" i "trencar" amb la tradició illenca des del segle XIII.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF