El PP insisteix que tombar la Feixina és "antidemocràtic"

El principal argument dels populars ha estat el resultat d'una enquesta que va publicar un mitjà de comunicació, i no que és un acord de ple

El PP hi insisteix. " Estan obsessionats a demolir la Feixina", ha repetit aquest dijous la regidora a l'Ajuntament de Palma Lourdes Bosch, en referència a l'actual equip de govern. I ha prosseguit amb una altra consigna reproduïda des que el ple de Cort va aprovar-ne l'esbucament: diu que ho fan "de manera antidemocràtica".

Preguntada sobre aquesta qüestió –per què és antidemocràtic un acord de ple–, Bosch ha començat argumentant que una enquesta d'un mitjà de comunicació assegurava que més del 80% de les persones enquestades volia mantenir el monument feixista. Després, ha remarcat que el PP ha convidat l'equip de govern a dur a terme un procés participatiu "perquè fos un reflex de la voluntat de la gent", però que s'hi han negat.

Però la portaveu popular, Marga Duran, ha hagut de donar més força a l'argumentari de Bosch. En aquest sentit, ha recordat que "cap dels partits polítics" duia "obertament" en el seu programa electoral la demolició de la Feixina. També s'han referit a un informe del Col·legi d'Arquitectes que critica el que va presentar Cort.

Cal recordar que un jutge va decidir aturar la demolició del monument davant la imminent interposició d'una demanda per part d'ARCA contra l'acord de Junta de Govern de reiniciar-ne els tràmits de demolició. Cort al·legarà insistint que la Feixina no té "cap valor artístic ni patrimonial". Aquest dijous, de nou, el PP tampoc no ha fet cap referència a la memòria històrica ni a la recuperació de la dignitat de les víctimes del feixisme, arguments que sostenen les entitats i partits favorables a la demolició del monument.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF