El PP veu "esperpèntic" que Catalunya delegui en el Govern balear la negociació del finançament

Rafael Hernando ha titllat d'"ofensa al conjunt dels catalans" que la Generalitat hagi escollit "convertir-se en una sucursal de les Illes Balears"

Carregar contra l'absència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, a la Conferència de Presidents de dimarts i intentar atreure cap al PP aquells catalans que es puguin sentir "decebuts" perquè el cap de l'Executiu català "hagi renunciat a defensar els interessos dels seus ciutadans". Amb aquest doble objectiu, el PP ha duit a terme aquest dimecres al Parlament de Catalunya una reunió interparlamentària a la qual ha assistit la cúpula del grup parlamentari al Congrés, capitanejada pel portaveu Rafael Hernando.

Tant Hernando com el coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, han criticat l'absència de Puigdemont i han considerat "esperpèntic" el fet que la Generalitat no vulgui participar en la negociació del nou model de finançament i delegui la defensa dels seus interessos en el Govern de les Illes i l'expert Guillem López Casasnovas. "És com si Mariano Rajoy no anés a les cimeres europees i digués que s'assabentarà del que passa a través del president de Bèlgica. És esperpèntic", ha apuntat Hernando.

Hernando ha titllat d'"ofensa al conjunt dels catalans" que la Generalitat hagi escollit "convertir-se en una sucursal de les Illes Balears", i ha subratllat que, "tot i que el Govern no vulgui ser-hi o vulgui aïllar-se'n", el PP i l'executiu espanyol "defensaran els interessos dels catalans". També Albiol ha lamentat la "decadència" del Govern de Puigdemont per no haver assistit a la conferència, i ha acusat el president català d'actuar com "un nen petit".

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF