POLÍTICA

"Si el PP hagués repartit l'ecotaxa com Barceló, hi hauria vagues de fam"

El diputat del PP Antoni Camps critica que el Govern menyspreï les institucions de Menorca

La selecció de projectes que seran finançats amb fons procedents de l' Impost del Turisme Sostenible encara coeja. A Menorca, el procés hauria acabat amb un "descrèdit total del Consell". D'aquesta manera s'ha expressat el diputat del Partit Popular Antoni Camps, que considera que "el Govern balear ha realitzat un projecte que no ha satisfet ni els seus, ni el GOB ni altres entitats pròximes als partits que configuren el Pacte. Tan sols ha satisfet el Govern. L'Executiu no ha tingut presents les necessitats dels ajuntaments i també ha passat per damunt del Consell de Menorca".

Camps centra les seves crítiques en l'actitud adoptada per l'equip de govern del Consell de Menorca. El diputat popular creu que "el Govern està centralitzant tota activitat. Els consells, i en particular el de Menorca, veuen que és l'executiu de Palma el que marca totes les pautes i sense possibilitat de descentralitzar res. Una centralització que ja va bé als partits que governen l'illa. És realment curiós que després de criticar els darrers anys una centralització que no existia, ara callin i no prenguin mesures".

Per tot plegat, Camps té clar que "Biel Barceló haurà de revisar els criteris i introduir canvis per a l'any que ve. El Govern ha menyspreat les institucions de Menorca, i els ajuntaments en són els grans enganats". "Si el repartiment de l'ecotaxa s'hagués produït sota les directrius del PP –assegura Camps–, s'haurien convocat manifestacions o fins i tot vagues de fam".

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF