El PP acusa Podem d'utilitzar el Parlament per fer propaganda electoral

El candidat al Congrés, Juan Pedro Yllanes, ha presentat les esmenes a la futura llei de l'oficina anticorrupció

El Partit Popular presentarà una queixa formal a la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, perquè considera "molt greu" que el candidat d' Units Podem Més, Juan Pedro Yllanes, hagi utilitzat la sala de premsa del Parlament "per fer campanya electoral". Yllanes ha participat en l'habitual roda de premsa que cada partit fa els dilluns per avançar les iniciatives que durà al ple de l'endemà. El jutge ha presentat, juntament amb els diputats Alberto Jarabo i Balti Picornell, les esmenes de Podem a la llei per crear una oficina anticorrupció que es tractaran a la propera Comissió d'Assumptes Institucionals.

Yllanes és el coordinador estatal de la formació pel que fa a polítiques anticorrupció. La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, considera que Yllanes ha emprat la sala de premsa per fer "un míting polític". "Seria un error que cada setmana vinguéssim aquí tots els partits amb els nostres caps de llista. Això és desvirtuar el Parlament", ha afegit. Prohens, finalment, ha demanat a Podem "una mica de vergonya i de respecte institucional".

"Si el PP creu que estic fent campanya, que vingui aquí i m'ho digui. El PP no n'encerta ni una amb mi", ha respost Yllanes.

Llei de l'oficina anticorrupció

Yllanes ha celebrat que Balears serà "pionera" en la creació de l'o ficina anticorrupció. El jutge ha afegit que aquest nou ens naixerà amb l'objectiu "de fiscalitzar les administracions públiques per evitar nous casos de corrupció en una comunitat autònoma especialment castigada" per aquesta xacra. 

Els representants de Podem han destacat l'esmena sobre el règim sancionador que, asseguren, millora la llei valenciana, actualment en fase de tramitació parlamentària. La formació dels cercles proposa que hi hagi resposta sancionadora des del punt de vista administratiu sense que hi hagi d'haver una resposta judicial.

En aquest sentit, es crea la figura d'un instructor, que seria el subdirector de l'oficina anticorrupció. Aquest càrrec determinaria quina diligència tocaria dur a terme. Les sancions serien econòmiques o bé consistirien a apartar la persona si es tracta d'un càrrec de lliure designació.

Yllanes ha dit que tots els ciutadans de les Illes tindran la garantia que una oficina vinculada al Parlament treballarà per prevenir i sancionar conductes desviades de l'Administració pública, cosa que, no només no hauria de provocar al PP cap mena de tensió, sinó que a més "ens agradaria que s'adhereixin amb entusiasme al que manifesta i explica avui Podem".

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF