Balears 16/08/2013

El PP es desentén dels delictes de Bárcenas i el compara amb un camell

El portaveu d'Economia del partit, Vicente Martínez-Pujalte, avisa a Palma que hi haurà "més reformes estructurals"

Enric Borràs Abelló
3 min

PalmaEl portaveu d'Economia del PP al Congrés, Vicente Martínez Pujalte, ha qualificat l'extresorer del PP José Luis Bárcenas de "pocavergonya" i l'ha comparat amb un camell, un venedor de droga, aquest divendres al migdia a Palma en una roda de premsa. "És com si un hoteler contracta algú que després aprofita el lloc de feina per vendre droga", ha afirmat Pujalte, comparant un hoteler que contracta un camell amb el fet que el PP tingués Bárcenas de tresorer. "Rajoy ja va dir que havia estat un error d'elecció", ha afegit.

Pujalte, que ha comparegut per parlar d'una millora de la perspectiva econòmica a l'Estat des del punt de vista del seu partit, ha insistit que Bárcenas és a la presó per un delicte individual i que ha d'explicar d'on ha tret els doblers de Suïssa i tornar-los, però que no tenen res a veure amb la gestió del PP. "No és a la presó per la gestió del PP, hi és perquè té uns ingressos desmesurats, no els ha justificat, no els ha tornat i no ha pagat imposts", hi ha insistit Pujalte sobre Bárcenas, i fins i tot ha criticat els mitjans de comunicació per relacionar constantment el cas amb la gestió del partit.

"El que volem del senyor Bárcenas és que mostri els papers reals, els que justifiquen d'on ha tret els doblers que té a l'estranger i, a més, que els torni", ha afirmat Pujalte, qui ha afegit que l'extresorer hauria de "continuar a la presó" mentre no s'expliqui i torni els doblers. Ha negat "absolutament" qualsevol mena de guerra interna en el PP i ha insistit reiteradament que el seu partit vol que se sàpiga "tota la veriat" perquè "no menteix mai" i "sempre va amb la veritat per davant", mentre que el líder dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, "no ha dit una veritat en tota la seva vida".

Més "reformes estructurals"

Pel que fa a l'economia, Pujalte ha recordat les darreres dades de l'atur i d'exportació per argumentar que es comença a veure un canvi en la situació econòmica i que hi ha símptomes de millora. A la vegada, però, ha afegit que calia continuar amb el mateix rumb a través de "més reformes estructurals", mesures de "consolidació fiscal" i de suport a l'economia productiva i als empresaris. També ha criticat els socialistes per posar traves a les mesures dels populars.

Pujalte ha reconegut que el 2014 "no ho veurem tot de color de rosa", però ha assenyalat que hi ha un "canvi d'inflexió en la corba de creixement" i que tots els analistes diuen que el tercer i quart trimestre de l'any l'economia creixerà. "És una planta que ha començat a créixer i se l'ha de continuar regant amb polítiques de reforma estructural, consolidació i fiscal i incentius per al sector productiu", ha subratllat.

Bauzá fa les coses bé

Sobre la presumpta incompatibilitat del càrrec del president, José Ramón Bauzá, amb la propietat d'una farmàcia, Pujalte ha dit que és millor un polític amb un ofici, com Bauzá, que té una farmàcia i ara ha posat algú per dur-la, que no un polític que "hagi sortit del no-res". No ha dit res sobre si la situació del president pot ser contrària a la llei, però ha criticat els socialistes per voler "judicialitzar la vida pública". A més, ha volgut insistir que Balears "és la regió que està fent les coses millor", que les xifres econòmiques ho delaten i que el president té tot el suport del partit.

Crítiques a José Castro

D'una altra banda, el portaveu d'Economia del PP, que havia fet diverses declaracions per criticar les filtracions a la premsa d'informació del cas Nóos, ha apuntat avui que ell no ha criticat el jutge instructor, José Castro, que just afirma que les instruccions no es poden eternitzar, que les filtracions d'informació dels sumaris són perverses perquè són parcials, que les qüestions d'intimitat personal no s'haurien d'incloure en el sumari i que les diligències judicials "han de ser per a l'eficàcia processal i no per sortir en els diaris".

"Si algú entén que això és una crítica, potser el senyor Bárcenas també entendrà que és una crítica que li digui pocavergonya", ha afegit, per dir tot seguit: "Estic segur que Castro no filtra cap document, vigila que no es filtrini".

stats