El PP denuncia que Vila “podria prevaricar” amb la mancomunitat de l’aigua

Diu que l’equip de govern té la intenció de triar la mateixa empresa que va redactar la Memòria d’Anàlisi, PW Advisory & Capital Services, malgrat que el plec de licitació indicava que això no és compatible

El grup popular de l’Ajuntament de Vila ha denunciat aquest matí que el govern de Can Botino, format per la coalició de PSOE i Guanyem, podria incórrer en un “delicte de prevaricació” si tira endavant la seva intenció d’adjudicar el servei d’assistència tècnica i jurídica per a la creació de la futura mancomunitat entre aquest municipi i el de Sant Antoni per a la gestió de l’abastiment d’aigua potable i de sanejament.

La regidora a l'oposició Maria Fajarnés ha explicat que l’única empresa que ha licitat per aquesta contracta, PW Advisory & Capital Services, va ser adjudicada anteriorment per redactar la ‘Memòria d’Anàlisi de la proposta de creació d’una mancomunitat per a la gestió dels Serveis de Subministrament d’Aigua Potable i de Sanejament dels municipis d’Eivissa i Sant Antoni de Portmany’, un informe que va costar 20.000 euros i que, segons ha dit la regidora, impedeix que ara es presenti a aquest concurs, que es licita per valor de 54.450 euros. “L’apartat 4.1 estableix que no poden concórrer a la licitació les empreses que han participat en l’elaboració de les especificacions tècniques o dels documents preparatoris d’aquests contracte”, explica Fajarnés.

Fajarnés ha lamentat que es tracti d’una “il·legalitat manifesta” i ha exigit a l’equip de govern “que compleixin amb la llei”. Asseguren que el Partit Popular anirà als tribunals si aquesta contractació prospera i acusen Can Botino “de no complir reiteradament la llei”.

D’altra banda, la portaveu dels populars a l’Ajuntament de Vila, Virgínia Marí, ha recordat l'obligatorietat que té l’Ajuntament d’actuar davant el requeriment formulat per la Delegació del govern a les Balears per anul·lar l’oferta d’ocupació pública de Can Botino per a l’any 2016 després  que incomplís la llei Montoro. “No ens consta que s’hagi anul·lat l'oferta ni presentat cap recurs”, explica Marí, qui ha titllat “d’insubmisos” els regidors de PSOE i Guanyem.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF