Publicitat
Publicitat

ACORD PER LIMITAR LES PROSPECCIONS

El PP canari diu demagogs als partits balears, inclòs al seu

El PP canari es va despatxar ahir a gust amb els seus companys de Balears i amb la resta de formacions, a les quals qualificà de demagogues, per haver votat unànimement un acord al Parlament que demana al govern central la restricció de les prospeccions en zones turístiques o d’interès natural.

La portaveu del grup popular al Parlament canari, María Australia Navarro, el va qualificar de “completament absurd” perquè impedeix saber si hi ha petroli i gas en aigües territorials espanyoles pròximes als dos arxipèlags.

María Australia Navarro rebutja el que va aprovar el Parlament i va ficar tots els partits firmants de l’acord, inclòs el PP, dins el mateix sac, assegurant que “la demagògia no té color”.

Navarro advertí que les prospeccions autoritzades pel govern central són l’únic mitjà “per esbrinar si hi ha o no noves fonts de riquesa en el nostre entorn i, per tant, l’única manera de saber la veritat”.

“És absurd negar-se a conèixer la veritat com és absurd, arribat el cas, negar al nostre país i a la nostra societat els beneficis econòmics i laborals d’uns recursos vitals per al model energètic espanyol”, afegí.

Navarro indicà que “aquests processos són perfectament compatibles amb la protecció del medi ambient i del principal motor econòmic, el turisme, i per tant no cal jugar a la confusió o la distracció interessada”.

Igualment, la dirigent popular expressà la seva esperança que les corts generals desestimin l’acord pres unànimament pel Parlament balear i defensin la Llei d’hidrocarburs, que ha permès des de la seva aprovació que tant governs del PP com del PSOE hagin procedit a l’autorització de prospeccions en els darrers 15 anys.

La portaveu lamenta que “les forces polítiques que rebutgen els sondejos a Canàries i Balears practiquin la demagògia en una campanya populista contra les prospeccions que, segons va dir, “de cap manera no compartim en el PP”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF