El PP d’Eivissa troba que el repartiment de l’ecotaxa és un “una presa de pèl”

Diuen que en dos anys Eivissa ha deixat de rebre 11 milions d’euros “davant la incompetència i submissió” del Consell Insular

El president del PP d’Eivissa, Josep Vicent Marí Bosó, s’ha mostrat aquest dimarts molt crític amb el repartiment que el Govern balear ha fet de la recaptació dels doblers de l’impost de turisme sostenible i s'ha queixat que ha deixat a Eivissa inversions per valor de 7.566.000 euros, segons els comptes dels populars.

Des del PP diuen que Eivissa és l’illa on menys projectes ha presentat el Govern balear, només un, i asseguren que des de l’Executiu autonòmic s’ha volgut justificar aquest repartiment amb el fet que 18 projectes dels que ha presentat “afecten totes les illes”, una afirmació que el PP eivissenc posa en dubte.

Un altre punt que deixa descontents els populars és el fet que dels 64 milions que es destinen a anualitats del 2018, 15 són per cobrir plurianualitats. Segons el PP, “cap projecte d’Eivissa no tenia plurianualitat”, fet que asseguren que baixa el percentatge atorgat a la major de les Pitiüses, un repartiment que ja fa que a Eivissa es rebi menys que a Menorca, encara que el nombre de visitants és major. Per tant, es veu reflectida la seva petjada a l’entorn.

Diuen que aquestes diferències ja venen del primer repartiment, quan a Eivissa només es va destinar l’11% del recaptat, molt lluny del 20%” que, segons el PP, representa la indústria turística eivissenca en l'àmbit de l’arxipèlag.

Per tot això, el PP apunta que “no sorprèn la submissió de Vicent Torres i els socialistes eivissencs als seus líders mallorquins”, i afirmen que l’ecotaxa “arracona més els eivissencs i els fa irrellevants”. A més, diuen que aquests fets els recorden a l’any 2002, quan “es compraven finques” i no s’arreglaven instal·lacions bàsiques, com “la depuradora de Portinatx, que es trenca per totes bandes sense capacitat de depuració”.

Així mateix, critiquen el discurs del Govern que assegura que sense l’ecotaxa no es pot fer tot el que s’està fent i recorden que l’any 2015 “amb mil milions d’euros menys” van posar en marxa l’hospital de Can Misses i cinc infraestructures educatives.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF