El PP d’Eivissa denuncia que exigir el català a la sanitat perjudica la qualitat dels serveis públics

La formació critica que, en la darrera convocatòria, els onze candidats quedaren exclosos per aquest motiu

El PP d’Eivissa ha denunciat aquest diumenge, a través d’un comunicat, que “una política radical d’imposició del català propi de les Illes Balears perjudica la correcta prestació dels serveis públics” a l’illa.

"Que es convoquin quatre places de metges d’urgències i que els onze que s’hi presenten siguin exclosos per mancar-los el requisit lingüístic és un despropòsit més de la política de postureig i imposició dels radicals d’esquerres de la nostra comunitat”, ha assenyalat el president de la formació a Eivissa, José Vicente Marí Bosó.

Pel PP d’Eivissa, “la política lingüística radical d’Armengol i el líder nacionalista mallorquí, Biel Barceló, du el català propi de les Illes a la irrellevància, a convertir-lo en un eslògan sense res darrere i, alhora, es genera un gravíssim perjudici al dret dels ciutadans a disposar de serveis públics de qualitat. És la manera de retallar drets d’Armengol davant el silenci de Vicent Torres –el president del PSIB a Eivissa–, incapaç de defensar els eivissencs i la qualitat necessària dels serveis públics als quals tenen dret”.

Marí Bosó hi ha afegit que “Armengol es nega reiteradament a reconèixer i a pagar el plus de fidelització de la plantilla sanitària a la nostra illa que compensi la doble insularitat. Els mitjans de què disposen els nostres professionals sanitaris són lamentables en relació amb altres centres de Balears i, a més, imposa amb autoritarisme el requisit lingüístic per després permetre's l’arbitrarietat d’exonerar uns i d’altres no”.

El PP eivissenc, en definitiva, aposta per derogar el “decretàs sanitari” d’Armengol i considera que el president del Consell Insular, Vicent Torres, hauria de ser el primer a reclamar-ho.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF