El PP critica que l'agricultura no és a l'agenda de Cort

El grup municipal presentarà dues proposicions al ple d'aquest mes relatives al Pla de Sant Jordi, ja que creuen que el govern no hi ha parat l'atenció suficient

El Partit Popular de Palma presentarà dues proposicions al proper ple d'aquest mes relatives al Pla de Sant Jordi. En aquest sentit, la seva portaveu, Marga Durán,  ha tornat a criticar el treball de l'actual equip de govern perquè l'agricultura "no és a l'agenda de la regidora" de l'àrea, Neus Truyol. Durán ha denunciat que s'han registrat entre 4 i 5 milions d'euros de pèrdues a la zona i ha recordat que els pagesos reclamen cobrar les subvencions pertinents i tenir "una solució definitiva a una problemàtica recurrent".

Durán ha criticat que hi ha falta de coordinació institucional entre el Govern i l'Ajuntament de Palma. El PP insta l'Executiu a complementar les ajudes estatals del govern. També que el Consistori tingui una partida pressupostària per al pla integral de la zona que proposa. En la mateixa línia, la proposició insta també a la creació d'un grup de treball amb representats afectats. A més, se sol·licita que es treballi pel desenvolupament de la importància paisatgística de la zona, ha explicat Durán.

Una segona proposició que el PP vol integrar dins el pla és relativa a les inundacions que ha patit la zona. Es veu amb bons ulls la proposta d'utilitzar l'aigua dels aqüífers per a consum humà, sempre que representi no haver de comprar aigua dessalada. En aquest sentit, Durán veu important disminuir el nivell freàtic de la zona. Per aconseguir-ho, es proposa que paral·lelament AENA realitzi un estudi de la zona perquè pugui veure quina quantitat d'aigua pot utilitzar per a les seves instal·lacions a partir d'una planta d'osmosis inversa. L'objectiu és que AENA realitzi la inversió.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF