El PP critica que el Consell de Mallorca hagi gastat "només" el 46% del pressupost

El portaveu dels populars, Mauricio Rovira, ha assegurat que es "tornaran a deixar per al 2018 els mateixos projectes"

El PP al Consell de Mallorca creu que l'Executiu illenc no és "capaç d'executar" els pressupostos. Ho han assegurat a la roda de premsa d'aquest dilluns per valorar la gestió del Pacte, on han advertit que "només ha estat capaç de gastar el 46% del seu pressupost per al 2017", cosa que, segons els populars, farà "tornar a deixar per al 2018 els mateixos projectes que mai arriben a materialitzar-se", amb paraules del portaveu Mauricio Rovira. 

Segons Rovira, "si no han estat capaços d'executar els del 2016 i el 2017, tampoc no seran capaços d'executar els del 2018". Alguns dels projectes que el PP ha assenyalat que queden per complir són les carreteres o 28 places de bomber. Respecte de les obres a les carreteres, Rovira ha afirmat que "amb prou feines ha fet obra per valor de 3 milions, al marge dels 15 milions que ha pagat per projectes que nosaltres deixam en obres el 2015". 

D'altra banda, la consellera Margalida Roig ha posat èmfasi en el fet que el pressupost de l'any passat "ja es va liquidar amb un romanent positiu de 78 milions i un superàvit de 36 milions com a conseqüència del que van dir que farien i no han fet". Ha estat Roig també la que ha fet referència a les places de bomber, que ha assegurat "que encara avui estan sense ocupar", tot i que el "veritable problema" està en projectes com "les carreteres, el parc de bombers de Santanyí, la reforma de la Misericòrdia i altres edificis del Consell que també continuen sense arrencar".  

Roig també ha parlat de cooperació local. Ha destacat que durant aquesta legislatura "s'han tret línies de subvencions per als ajuntaments per valor de 35 milions, dels quals només se n'ha pagat un". També ha apuntat que "només s'han gastat 71 milions d'euros dels 133" pressupostats per cobrir serveis socials. 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF