CORRUPCIÓ
Balears 12/06/2013

Ramis admet que el PP balear va contractar un detectiu per investigar "càrrecs públics" del Pacte

El portaveu popular diu que ho van fer quan eren a l'oposició, pagant el partit "i amb factura oficial"

ARA Balears/Agències
2 min

PalmaEl portaveu del PP balear, Miquel Ramis, admet que varen contractar un detectiu privat per investigar si "càrrecs públics" socialistes havien gastat doblers de les institucions per motius privats. Aquest dimecres al migdia ha afirmat que està "tranquil" perquè la investigació es va fer quan el partit era a l'oposició, el 2010, per comprovar si es feia un ús inadequat dels recursos públics i "amb fons del partit i amb factura oficial".

Ramis, però, també ha admès que no varen fer públiques les conclusions de la investigació perquè era "una història sense contingut". Ha assegurat que "és la funció d'un partit, encara que no la principal, saber en què es gasten els doblers públics".

Segons informa el portal InfoLibre, que ha destapat la notícia, tot plegat hauria passat poc després que el jutge imposàs una fiança de tres milions d'euros a l'expresident Jaume Matas. El digital assegura que el partit va pagar 4.176 euros als detectius en tres tongades: la primera, tres setmanes després de la fiança, i la segona, cinc mesos més tard. La tercera i última, a l'octubre. "No ho vàrem fer, però si haguéssim hagut de posar detectius al jutge i al fiscal, potser ho hauríem fet", ha afirmat Ramis, segons el portal.

Segons el digital els populars varen investigar si diputats socialistes havien anat en un viatge privat a Andalusia pagant-ho amb doblers públics, però Ramis ha negat avui que s'investigassin diputats i ha dit que just varen contractar els detectius per indagar sobre "càrrecs públics". Ramis, però, assegura que "no hi ha noms, no hi ha referències ni hi ha res" i que li posen "paraules a la boca" des d'InfoLibre.

El PSIB en vol explicacions

El portaveu del PSIB al Parlament, Vicenç Thomàs, ha exigit explicacions a José Ramón Bauzá sobre aquest possible cas "d'espionatge polític" que, segons els socialistes, implica la investigació contractada pels populars. En una roda de premsa, ha considerat aquest dimecres "molt greu" que els populars contractassin detectius i ha dit que podria ser "un cas d'espionatge polític" perquè ha donat per bones les informacions publicades segons les quals s'haurien investigat diputats del seu partit.

Thomàs ha exigit a Bauzá que comparegui de manera urgent als mitjans de comunicació per desmentir Ramis. Ha insistit que la notícia és "prou greu" com per exigir explicacions i ha considerat més greu encara que Ramis hagi declarat que si haguessin d'investigar jutges i fiscals "potser ho farien". Mallorca no és Sicília, ha afegit. Segons Thomàs, en un país democràtic "no es pot tolerar" que un partit pagui detectius per investigar els diputats d'un altre i considera que algú que defensa el contrari no pot ser ni portaveu ni diputat del PP.

Segons Ramis Thomàs s'ha precipitat i hauria hagut de contrastar la notícia abans de reclamar la compareixença de Bauzá.

stats