El PP demana la compareixença d'Antich al Parlament per haver abandonat el Senat durant la votació del 155

Els populars preguntaran al senador si la seva absència responia a una decisió d'Armengol

La decisió del senador de les nostres Illes, Francesc Antich, d'abandonar la cambra alta durant la votació sobre l'aplicació del polèmic article 155 ha provocat que el Partit Popular de les Balears demani oficialment la seva compareixença a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament. 

La portaveu parlamentària dels populars, Marga Prohens, ha qualificat de "molt greu" el gest d'Antich, en referència al qual ha assegurat que "ens avergonyeix a tots". Així mateix, ha traslladat la voluntat del partit de preguntar al senador si la seva absència responia a la decisió de la presidenta de les Balears, Francina Armengol, per no "perdre el control" del Pacte. 

Prohens ha remarcat que el debat i la votació de l'article 155 sobre Catalunya ha estat "el més fonamental dels 40 anys de democràcia" i que no "comprenen" els motius que divendres van conduir-lo a abandonar la cambra.

La diputada parlamentària ha recordat a Antich que altres expresidents autonòmics sí que van votar aquesta qüestió al Senat i ha mantingut que, amb la seva absència, ha decebut a "tots aquells qui esperaven que votàs 'sí', als que esperaven que votàs 'no' i als que esperaven que s'abstingués".

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF