El PP convida els balears a omplir els balcons de banderes d'Espanya per la hispanitat

Els populars introdueixen en el proper ple del Parlament un debat sobre les forces i cossos de seguretat de l'Estat

"Un reconeixement a tot el que ens uneix amb la comunitat de nacions en què Espanya ha deixat un llegat de civilització i cultura". Aquest és el significat, pel PP, del Dia de la hispanitat, que se celebra aquest dijous, una jornada per a la qual la formació "anima" els balears a instal·lar banderes a casa seva, "com a símbol d'aquesta Espanya unida, la sobirania de la qual resideix en el conjunt del poble espanyol". "Convidam a tots els ciutadans a manifestar en el dia de la festa nacional el seu compromís amb l'Espanya constitucional, que hem construït entre tots i que suposa la millor garantia de prosperitat i creixement per a les generacions futures.", afegeix la formació en un comunicat.

Enguany, afegeixen, es tracta d'una celebració especial per la crisi política catalana. "Avui més que mai, celebrem l'Espanya de la llibertat i de la unitat. Units des del respecte a les diferències i vinculats al seu torn en l'Europa unida, garantia primordial per a l'èxit d'Espanya davant els reptes del nostre temps", afegeixen en la nota.

La formació va més enllà i té un record per als països llatinoamericans, que es van independitzar unilateralment del llavors imperi fa més de dos-cents anys. "El 12 d'Octubre representa la festa de la unitat nacional i, al mateix temps, la festa d'una comunitat, la iberoamericana, capaç de conjugar la diversitat dels seus pobles i cultures amb el sentit de pertinença a un llegat històric que es projecta al futur i que no sap de barreres, fronteres ni continents", asseguren. "La bandera simbolitza la nació. El rei és símbol de la unitat d'Espanya i permanència. Tots dos representen els valors suprems de la Constitució de la concòrdia", afegeixen.

Finalment, la formació felicita la Guàrdia Civil "en el dia de la seva patrona". "No hi ha llibertat sense seguretat i la Guàrdia Civil, juntament amb la resta de cossos i forces de seguretat de l'Estat, és el millor aval de la nostra llibertat", conclouen.

Més debat al Parlament

D'altra banda, el PP també ha demanat aquest dimecres a la junta de portaveus del Parlament que s'inclogui a l'odre del dia una Proposició No de Llei (PNL) per condemnar "l'assetjament sistemàtic" als cossos i forces de seguretat de l'Estat, en substitució de la proposta sobre l'assetjament escolar que estava prevista.

Demanant que la PNL es tramiti per via d'urgència, el PP aconsegueix que la setmana que ve el Parlament tingui un debat en el quals els populars voldran que es valori "l'afecte, l'admiració i el respecte" amb què la policia mereix ser tractada.

Pel portaveu d'El Pi, Jaume Font, la manera de demostrar suport als cossos i forces de seguretat de l'Estat "és amb actes, no amb paraules", i ha considerat més rellevant a l'hora de fer costat a la policia assistir, per exemple, als actes que organitzen. David Abril, de MÉS per Mallorca, també ha criticat el PP per voler fer arribar la tensió que s'està vivint a Catalunya al ple del Parlament.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF