El PP promet que tornarà a canviar la data de la Diada de Mallorca quan governi

Titlla de "farsa" la comissió que ha decidit passar la celebració al 31 de desembre

El PP s'ha rendit en el canvi de nom de la ciutat de Palma i el conflicte amb el llinatge "de Mallorca", però aquest dilluns ha anunciat que no ho farà en el canvi de data de la Diada de Mallorca. Ha promès que tornaran al 12 de setembre quan governi.

Els consellers insulars Mauricio Rovira i Joan Rotger han assegurat que el canvi (que serà efectiu aquest divendres, després que la decisió passi per un ple extraordinari) és degut a motius polítics. A la roda de premsa els acompanyava Marga Durán, portaveu del partit a Cort, qui ha insistit en la importància de la Festa de l'Estendard de Palma, amb la qual la Diada entraria en conflicte.

Rovira, per la seva part, ha titllat de "farsa" la comissió que s'ha encarregat de decidir la nova data, en què el PP no participa des del mes de setembre per no haver participat en l'elaboració del programa de la darrera Diada. El 12 de setembre va ser triat el 1997 i Rotger ha assegurat que va ser per un acord unànime, motiu pel qual critica l'actitud i el canvi d'opinió que ha fet el PSOE aquesta legislatura.

El canvi de data de la Diada serà efectiu aquest divendres, previsiblement amb el vot en contra de Ciutadans, a més del dels populars. Des del govern de la institució insular esperen que la modificació ajudi a fomentar una major participació ciutadana, per la qual cosa han posat sobre la taula mesures com demanar al Govern que declari festiu dia 31 de desembre.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF