Publicitat
Publicitat

PRESSUPOST CORT

El PP aprova en solitari els comptes per a 2014

L'oposició diu que "deixen fora les persones"

El ple de l'Ajuntament de Palma va aprovar ahir de manera definitiva, amb el vot de la majoria del PP i el rebuig del PSIB i MÉS, el pressupost municipal de 2014, que ascendeix a 382 milions d'euros, un 5% més que el de 2013. En termes absoluts, Cort augmenta els seus comptes amb 18 milions d'euros. Com ja havia anunciat reiteradament, el pressupost recull la congelació de taxes i impostos municipals. També hi votà en contra l'oposició, que demanava una baixada impositiva i, en concret, una reducció un 7,4% de l'IBI.

El portaveu municipal i regidor d'Hisenda de Cort, Julio Martínez, va destacar que aquests pressupostos "donen resposta a la situació de crisi econòmica actual i al que els ciutadans esperen", com les partides relacionades amb els poliesportius de Son Roca i Sant Jordi, l'Orquestra Simfònica, l'educació per a adults, Palma Habitada. I, "sobretot", "aquests comptes permetran l'obertura de Son Moix, per al qual es destinen tres milions".

Menys optimisme

Els partits de l'oposició no varen ser tan optimistes amb aquests pressuposts com l'equip de govern, ja que en opinió de MÉS no tenen en compte les persones més desfavorides de la ciutat, perquè les marginen.

Segons l'opinió de la cap de l'oposició , la socialista Aina Calvo, el batle va fer servir ahir el "corró" votant en contra de totes les esmenes presentades per veïns, entitats i oposició. "Amb el pressupost de 2014 , el PP dinamita el sistema de protecció social de la nostra ciutat. No podem compartir un pressupost que redueix la despesa social i deixa a la cuneta milers de ciutadans de Palma", digué la portaveu municipal del PSIB .

"El PP entén l'atenció social com a caritat i no dubta a retallar en programes de prevenció de l'exclusió social, malgrat que el 18,5% de la població viu per sota del llindar de la pobresa", va dir Calvo.

Ordenança cívica

El darrer ple de Cort del 2013 va servir també per aprovar l'ordenança cívica, igualment amb els vots favorables només del grup majoritari. L'oposició va assegurar que l'ordenança "du la mateixa signatura ideològica que la llei de símbols o la llei de seguretat ciudadana", digueren.

La nova Ordenança de renou i vibracions estableix mesures més restrictives per als locals d'oci i obliga a instal·lar limitadors de so en els nous locals de música que estiguin ubicats en edificis d'habitatges.

La regidora de Sanitat i Consum , Rosa Llobera, va assegurar que és una normativa pensada principalment "en el descans dels ciutadans".

L'obligació dels limitadors afecta diversos tipus de negocis: les sales de festes, cafès concert i també els bars musicals que comencin la seva activitat després de l'aprovació definitiva d'aquesta normativa, que substituirà l'ordenança municipal contra la contaminació acústica de 1995 . A partir d'avui, les multes seran molt més altes. Les infraccions lleus arriben als 600 euros, mentre que abans eren de 150 euros. Les faltes greus van dels 601 euros als 12.000, enfront dels 300 de fins ara. Finalment, les molt greus oscil·len entre els 12.001 i 300.000.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF