Publicitat
Publicitat

CORRUPCIÓ

El PP vol evitar que el Parlament demani denegar l’indult a Matas

El PP defensarà avui en el ple del Parlament que el govern central estudiï la possibilitat de modificar l’actual Llei de l’indult. És la seva resposta a la iniciativa de MÉS, que avui es debatrà i que demana al govern central que denegui la petició d’indult presentada per l’expresident balear Jaume Matas, condemnat per un cas de corrupció i que no ha entrat a la presó perquè està pendent de la resposta de Madrid sobre la seva petició d’indult.

La proposta de MÉS, que té el suport del PSIB, també demana que es modifiqui la Llei d’indults per tal que deixi clar que no podran acollir-s’hi les persones acusades per delictes relacionats amb la corrupció política. Els populars volen evitar que la petició se centri en el cas de Jaume Matas i han presentat un text alternatiu que evita demanar que es denegui el perdó a l’expresident i just proposa que s’estudiï la possibilitat d’introduir modificacions en la llei actual. El PP no ha aclarit què votarà sobre el cas de Matas si MÉS no accepta la seva alternativa. La portaveu popular, Mabel Cabrer, defensà que a la vista de la jurisprudència del Suprem, s’hauria d’estudiar la possibilitat de revisar la llei no només per als casos de polítics condemnats per corrupció.

Abans, la portaveu adjunta de MÉS, Fina Santiago, havia considerat antidemocràtic que els polítics puguin indultar els seus “col·legues” polítics condemnats i demanà que, sigui quin sigui el resultat de la votació de demà, es transmeti el resultat al govern central. Tant ella com la socialista Francina Armengol apuntaren que el president José Ramón Bauzá té una possibilitat de demostrar que venia a “regenerar” la política, com va dir, votant a favor de demanar que es denegui l’indult a Matas. Armengol recalcà que aquesta és “l’herència” del PP i considerà un “escàndol” que es concedís l’indult a l’expresident.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF