El PP de Palma considera que la memòria històrica és un "caprici" polític

La portaveu Marga Durán creu que ha de pesar més el criteri tècnic a l'hora de decidir tombar la Feixina

El PP considera que la memòria històrica és un "caprici" polític. Això s'entén, si més no, de les declaracions que la seva portaveu a l'Ajuntament de Palma, Marga Durán, ha realitzat aquest dijous davant dels mitjans de comunicació. Durán creu que ha de pesar més el criteri tècnic a l'hora de tombar la Feixina que els "motius ideològics" o els "capricis polítics".

L'Ajuntament va anunciar aquest dimecres que el monument feixista de la Feixina es tomaria abans de finals d'any. Ara, el PP ha presentat una proposició d'urgència que defensarà al proper ple d'aquest mes per conservar-lo. La iniciativa fa referència que, en cas que no s'atengui la resolució dels tècnics del Consell, que van recomanar protegir el monument i declarar-lo bé catalogat, se suspengui el procediment d'esbucament fins que es resolguin els possibles procediments administratius o judicials.

"M'agradaria que no fos necessari que presentàssim aquesta proposició, però ens han obligat les polítiques radicals del pacte d'esquerres", ha dit Durán, ja que, segons els populars, han cercat "l'enfrontament" d'una part de la societat de Palma.

També ha recordat que s'ha creat una plataforma per protegir el monument. Això sí, oblidant que n'hi ha d'altres que també s'han creat per reivindicar-ne la demolició. A més, ha demanat una consulta a la ciutadania. En aquest sentit, Durán ha expressat que, "si els actuals dirigents fossin valents i honestos, haurien duit l'esbucament del monument en el seu programa electoral i estarien disposats a dur a terme una consulta ciutadana".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF