El PP de Palma demana la compareixença de Noguera al ple pels contractes de MÉS

El tinent de batle d'Urbanisme defensa la legalitat de les adjudicacions i reitera que estan avalades per informes jurídics

La líder del grup municipal popular, Marga Durán, ha demanat aquest dimarts la compareixença del tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Toni Noguera, per la seva relació amb la crisi dels contractes de MÉS. En concret, el PP vol que el proper batle de Palma expliqui el contracte de la seva àrea amb l'empresa de Jaume Garau, expulsat de MÉS aquesta setmana per irregularitats en les adjudicacions.

Noguera, però, s'ha defensat reiterant la legalitat del contracte adjudicat. "Està d'acord amb la llei, hi ha informes jurídics que l'avalen i el resultat és contundent". Ha recordat que es tracta d'un contracte menor (de 15.000 euros, en concret) i que, en aquests casos, no requereix concurrència. Tot i això, es va demanar.

Sobre l'obertura per part de la Fiscalia de diligències prèvies en aquests fets, Noguera ha volgut evitar respondre quines mesures s'haurien de dur a terme en cas d'imputació. Durán tampoc no ha demanat caps i s'ha expressat amb cautela. Per Noguera, ja s'han pres " decisions polítiques contundents" quan s'han detectat les irregularitats a alguns dels contractes. En aquest cas, a l'àmbit del Govern balear. L'expulsió de Garau de MÉS és una d'aquestes decisions a què ha fet referència, així com el cessament de la consellera de Transparència, Ruth Mateu.

Explicacions de la contractació

Tot i això, ha defensat la figura de l'economista i la importància de la seva participació a l'Ajuntament. Noguera ha recordat que es va contractar la seva empresa per a la preparació d'una proposta per optar a fons europeus. "Per 15.000 euros, amb aquesta ajuda tècnica, l'Ajuntament va aconseguir 25 milions més". Noguera ha recalcat que Garau és, precisament, especialista en fons europeus.

Per part seva, Durán ha seguit l'argumentari dels portaveus populars al Govern balear i ha advertit de la investigació que la Fiscalia du a terme per "presumpta trama d'adjudicació de contractes". La líder dels populars a Palma ha explicat que s'han demanat a l'equip de govern municipal els informes corresponents amb relació al contracte i que encara no hi ha hagut contestació. "No és el primer cas de falta d'ètica", ha apuntat Durán.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF