El PP de Menorca derogarà la zonificació del lloguer turístic si guanya les eleccions del 2019

Coia Sugrañes adverteix de les conseqüències econòmiques de la proposta del Consell i considera que la decisió de l'equip de govern va en contra del turisme i del progrés de la societat menorquina

La presidenta del Partit Popular de Menorca, Coia Sugrañes, s'ha mostrat molt crítica amb l'equip de govern del Consell Insular. La proposta de zonificació del lloguer turístic que volen aprovar en ple els tres partits que configuren el pacte no ha caigut bé a l'oposició. Tant és així que Sugrañes l'ha qualificat de "despropòsit i error històric". Per aquest motiu, els populars han anunciat que derogaran la zonificació si aconsegueixen l'any 2019 aconseguir de nou les regnes de la màxima institució insular. 

Coia Sugrañes –que ha estat, juntament amb el batle del Castell, Lluís Camps, el focus de les crítiques de la presidenta del Consell, Susana Mora– considera que "és fals que els ajuntaments governats pel PP hagin impossibilitat el consens. Des del primer moment la intenció ha estat arribar a acords i l'únic que hem fet és exposar amb arguments les particularitats de cada municipi, especialment Alaior i es Castell". La presidenta dels conservadors menorquins acusa l'equip de govern del Consell "d'anar contra el turisme i el progrés de la societat". 

En aquest sentit, Sugrañes assenyala "MÉS per Menorca i la mateixa presidenta, Susana Mora, com els únics que estan satisfets amb aquesta zonificació. Una minoria radical ha imposat les seves idees per sobre de l'interès comú. Per això, la nostra feina és recordar al Consell que amb aquesta decisió han afavorit municipis del seu color polític. Crec que l'excepció de Fornells és un encert, però vull per al meu poble el mateix tracte". I en referència a la prohibició de llogar en els nuclis tradicionals, la presidenta del PP Menorca adverteix que "l'oferta complementària es veurà afectada econòmicament, i també aquelles famílies que amb els doblers d'un lloguer podien cobrir altres despeses com pagar els estudis als seus fills o l'import de la residència per a persones majors". 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF