El PP Menorca tem que les obres de la carretera general afectin la temporada turística

Els conservadors assenyalen que les de la rotonda d'Alaior s'executaran durant el mes de juliol i acusen l'equip de govern de paralitzar les feines de manera innecessària 

Les obres de la carretera general de Menorca tornen a viure un nou episodi. La portaveu del Partit Popular al Consell Insular ha carregat contra l'equip de govern perquè considera que l'inici previst de les feines no és l'idoni per la idiosincràsia de l'illa. Cal recordar que el Consell va licitar a principis de mes el tram Maó-Alaior, corresponent a la rotonda d'accés en el segon municipi. És una inversió, sufragada entre Ministeri de Foment i Consell Insular, que pràcticament ascendeix a dos milions d'euros.

L'equip de govern va rescindir el contracte amb la UTE d'empreses ara fa un any. Els terminis no es complien, segons les adjudicatàries, per unes deficiències inicials que suposaven un sobrecost. La portaveu del PP, Salomé Cabrera, considera que, "després de dos anys de tenir la principal via de Menorca aturada, té gràcia que els treballs es reiniciïn al juliol, un dels mesos de l'any que congrega més turistes en el nostre territori". Cabrera lamenta "la incapacitat de l'equip de govern, que, d'ençà que va accedir a la governabilitat del Consell, s'ha dedicat a atorgar petits contractes per a actuacions de manteniment". 

A més a més, Salomé Cabrera és conscient que el juliol seria "lògic i normal que la gent s'indignàs. No és un mes per dur a terme unes obres. La rotonda d'Alaior serà finalment de dos pisos, un projecte molt similar a l'inicial, fins i tot amb menys prestacions, perquè el carril bici desapareixerà. I més costós. Hauríem de tenir una visió global. Estam segurs que acabaran els quatre anys i encara no hi haurà carretera". 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF