El PP diu que MÉS podria haver pagat una part de la seva campanya amb els contractes menors

El Partit Popular proposa reprovar de nou Biel Barceló pel cas d'aquests contractes

"Creim que no s'ha complert el codi ètic", ha asseverat la portaveu del PP, Marga Prohens, aquest dilluns sobre la PNL per reprovar de nou Biel Barceló pel cas dels contractes menors, la qual es debatrà aquest dimarts al Parlament a proposta del Partit Popular.

El diputat Antoni Gómez ha afirmat que "possiblement" MÉS finançà una part de la seva passada campanya electoral servint-se dels contractes a l'excap de campanya dels ecosobiranistes Jaume Garau. "Mai abans, en la història recent, s'havia contractat el cap de campanya electoral a dit", ha criticat Prohens. 

"Hem demanat informació sobre el cas dels contractes" per "traslladar-la als ciutadans" i "no ens ha arribat completa", ha explicat la portaveu. Prohens ha qualificat els delictes que estan sota la lupa de la Fiscalia –prevaricació i tràfic d'influències– de "molt greus". Per això, el PP proposarà una PNL per tal que la comunitat pugui dur a terme un estudi de mercat sobre l'adequació d'aquests contractes. 

D'altra banda, Prohens ha mostrat "indignació" davant el fet que el Pacte hagi invertit 4 milions d'euros més respecte dels governs del PP en la contractació dels alts càrrecs. Així mateix, ha criticat que el Govern autonòmic "fes una llei expressament per designar òrgans unipersonals a l'IBAVI".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF