LA CRISI DE PODEM

El PP critica que els socis del Govern siguin incapaços de pactar el substitut de Huertas

Podem "encara no ha tengut el debat" sobre quin dels vuits diputats del partit prometrà el càrrec

La portaveu del PP en el Parlament, Marga  Prohens , s'ha referit aquest divendres a la "crisi contínua del Govern" després d'any i mig de legislatura. La popular considera que els seus integrants són "incapaços" d'arribar a un acord per triar a la persona que substitueixi a Xelo Huertas com a presidenta de la càmera.

Malgrat el temps transcorregut "no hi ha acord" entre PSIB , MÉS i Podem per trobar una alternativa a l'actual presidenta del Parlament, que ha estat expulsada del partit morat per incomplir el codi ètic de la formació .

En roda de premsa, Prohens ha sostingut que no és "de rebut" que la presidenta del Govern, Francina Armengol, s'hagi  "rentat les mans" davant aquesta "crisi" que ha mostrat la "inestabilitat" de l'executiu i les "lluites internes i desavinences" de Podem i entre els partits d'esquerra de les Illes Balears. L'actual govern balears, ha mantingut, se sustenta  en un "pacte de cadires", una mica del que ja va avisar el PP a l'inici de legislatura i que manté any i mig després.

Els populars han fet avui balanç de la gestió del Govern el 2016, que "no pot ser positiva" després d'analitzar l'ocorregut en les últimes setmanes, en al·lusió a la crisi de Podem i l'expulsió de Podem de Huertas, la diputada Montse Seijas i el científic Daniel Batxiller.

"L'única responsable és Francina Armengol, que va ser qui va escollir als seus companys de viatge i amb qui volia anar de la mà", ha mantingut Prohens .

A preguntes dels periodistes, Prohens ha dit que el seu grup ni s'ha plantejat presentar un candidat a la presidència del Parlament. "La solució no pot venir pel PP, sinó per aquells mateixos que l'han creat", ha afirmat.

Per al secretari d'organització de Podem, Alejandro López, la situació està clara: "hi ha uns acords que sostenen el Govern i que tots els partits respectam; la presidència del Parlament és un d'ells". La formació morada considera que un dels membres del seu grup parlamentari hauria d'assumir el relleu de Huertas quan passi al grup mixt i asseguren que, tot i això, "encara no s'ha tingut el debat" sobre quin dels vuits diputats amb què es quedarà Podem prometrà el càrrec.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF