Publicitat
Publicitat

El PP de Cort també evita demanar que es denegui l'indult a Matas

Rebutja la proposta de MÉS i presenta una alternativa idèntica a la del Parlament

L'equip de govern del PP a l'Ajuntament de Palma també evita demanar de manera explícita que el govern de l'Estat denegui l'indult a l'expresident de l'Executiu autonòmic Jaume Matas, condemnat per corrupció política.

El grup popular liderat per Mateu Isern no s'ha desmarcat ni una coma d'allò que va fer el PP al Parlament fa dues setmanes davant la mateixa proposta presentada pel grup de MÉS.

"Opinam el mateix perquè som gent del mateix partit", ha dit el regidor popular Sebastià Sansó en la comissió municipal i, per la seva banda, ha presentat una proposta alternativa en què l'Ajuntament insta el govern de l'Estat a "denegar la concessió de l'indult a totes aquelles persones que han estat condemnades en casos de corrupció política".

El PP no ha acceptat que aquesta alternativa inclogués una referència explícita al cas de Jaume Matas, com reclamava l'oposició. "Només cerquen el titular, nosaltres fugim dels personalismes", s'ha queixat Sansó.

El portaveu de MÉS, Antoni Verger, ha criticat la posició del PP de Cort perquè "tenim un batle [Mateu Isern] que presumeix de tenir un tarannà diferent del del president Bauzá, però això s'ha de demostrar amb fets".

Verger ha considerat que l'alternativa dels populars només pretén "descafeïnar" la proposta i que la denegació de l'indult a Jaume Matas és una qüestió de "dignificació de la política" i que representaria expressar "la voluntat majoritària de la ciutadania".

La socialista Guadalupe Pulido ha donat suport a la posició de MÉS i ha lamentat el "seguidisme" del PP de Cort en aquest sentit, tot i que, en altres casos, com el d'Iñaki Urdangarin, "ha fet passes endavant".

A diferència d'allò que passà al Parlament, l'alternativa presentada pels populars s'acabarà votant en el ple, de manera que l'Ajuntament acabarà instant a la denegació de tots els indults a condemnats per corrupció política i a una modificació de la llei de l'indult, vigent des del 1870.

Etiquetes