Publicitat
Publicitat

El PP de Cort diu que “a dia d’avui”, Isern és el candidat

No esperen canvis a l’oposició amb la derrota de Calvo

L’equip de govern del PP a l’Ajuntament de Palma continua treballant perquè el batle Mateu Isern es presenti d’aquí a un any com el seu candidat a la reelecció. Es resta importància al qüestionament de la figura del batle que s’estaria fent des de l’entorn de José Ramón Bauzá i es recorda que els darrers batles populars a Cort han patit sempre el mateix a un any de les eleccions. També, però, que Isern encara no s’ha manifestat sobre les seves intencions i que, en qualsevol cas, haurien de ser ratificades internament pel partit.

“A dia d’avui, el meu candidat és Mateu Isern”, manifestà ahir el tinent de batle i coordinador municipal, Álvaro Gijón, que remarcà que sobre això contestava també com a secretari general del PP de Palma, que lidera José María Rodríguez. “De la mateixa manera dic que la meva candidata al Consell de Mallorca és Maria Salom i el meu candidat al Govern, José Ramón Bauzá”, afegí Gijón, qui advertí que “quan arriba el moment tots els candidats, sigui qui sigui, han de passar dins el partit per un procés d’elecció per ser ratificats”.

Gijón hi va insistir, donant a entendre que la figura del candidat, encara que tingui perfil propi, com és el cas de Mateu Isern, haurà de passar pel control de la formació. El número dos de l’Ajuntament i el PP de Palma també va deixar entreveure així que aquest debat es produirà, però que encara és prest. “En el partit ara hem de treballar per les eleccions europees, que poden suposar un referèndum per a les nostres polítiques”, digué. També va afirmar que Isern encara no ha confirmat que es vulgui presentar a reelecció i va restar importància al debat suscitat, perquè “record que a Joan Fageda i a Catalina Cirer, a un any de les eleccions, ja els passava el mateix”.

Respecte de la derrota patida per la cap de l’oposició municipal, Aina Calvo, a les primàries socialistes, Álvaro Gijón assegurà que no esperen “cap canvi” a l’oposició que té el PP a Cort. “Esperam la mateixa línia”, digué, “més enllà dels dubtes sobre si Aina Calvo continuarà o si es produirà un relleu i qui serà que la pugui rellevar”.

“Ningú no qüestiona Bauzá”

Les primàries socialistes han servit perquè els populars també es manifestin sobre els seus lideratges i els seus possibles enfrontaments interns. La portaveu parlamentària del PP, Mabel Cabrer, digué ahir sobre la situació de Mateu Isern que s’han “pogut magnificar segons quines reunions o quins sopars”, però que “no es corresponen amb la realitat interna del PP en aquest moment”.

“El PP té clar el seu lideratge intern, ningú no qüestiona el lideratge del president Bauzá”, continuà Cabrer, que havia posat en dubte el de la socialista Francinba Armengol després de les primàries del PSIB, però que assegurà que, en el cas del PP tot s’emmarca en “un procés de normalitat” perquè els populars “tancam files per treballar per l’interès general”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF