L'expresident del PP Joan Huguet adverteix Aguirre que l'enganen

Huguet ha escrit una carta a l'expresidenta de la Comunitat de Madrid després que aquesta hagi declarat que els nous dirigents del PP volen "catalanitzar les Illes"

L'expresident del PP balear Joan Huguet ha escrit aquest dilluns una carta dirigida a Esperanza Aguirre per advertir-li que li han donat "informació falsa" sobre la ponència d'educació aprovada en el congrés autonòmic duit a terme aquest cap de setmana a Palma.

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha considerat aquest dilluns "molt trista" que els nous dirigents del PP balear, encapçalats per Biel Company, vulguin "catalanitzar les Illes" i advoquin perquè no "s'ensenyi en espanyol", declaracions que Huguet considera fruit d'una manipulació de persones "amb pocs escrúpols".

Aguirre: "Els nous dirigents del PP de Balears volen catalanitzar les Illes"

Huguet, que va ser diputat autonòmic durant quinze anys i senador de 2008 al 2011, ha remès una carta a Aguirre en la qual li adjunta l'esmena sobre l'ensenyament del català "propi de les Illes Balears" que es va aprovar al congrés del PP balear. La seva proposta, "aprovada per assentiment", planteja que els pares podran triar entre el català i el castellà, les dues llengües oficials de les Illes, perquè sigui l'idioma en el qual s'ensenyi als seus fills a llegir i escriure.

"Saps bé que et respect i et valor, per això em dol que certes persones, amb pocs escrúpols, et vulguin utilitzar transmetent-te informació falsa", indica el polític del PP balear en la missiva que ha enviat a Aguirre, a qui s'ofereix per "aclarir els dubtes" que pugui tenir sobre la posició del partit a les Illes respecte de l'ensenyament de les llengües oficials.

Huguet ha estat un dels dirigents més crítics amb l'aspirant a la presidència del partit que va resultar derrotat en el congrés, l'expresident del Govern José Ramón Bauzá.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF