El PP "dóna la mà" a Armengol per reivindicar a Madrid un finançament millor

El portaveu dels populars a les Illes, Llorenç Galmés, adverteix, però, que per arribar a un nou model s'ha de formar un govern a Espanya

El PP "dóna la mà" a la presidenta del Govern, Francina Armengol, per anar plegats a Madrid i reclamar un finançament millor per a les Illes, però de manera "conjunta, clara, transparent i sense fer una guerra política".

El portaveu del PP balear, Llorenç Galmés, ha reiterat aquest dijous que el seu partit "vol millorar el finançament", però per arribar a un nou model "hi ha una passa importantíssima: que es formi govern a Espanya".

Per a això, segons Galmés, el líder socialista Pedro Sánchez i Armengol són "dues persones claus", per la qual cosa el PP ha demanat al primer que deixi l'actitud "infantil de bloqueig" que impedeix la formació d'un govern del PP i, a la presidenta balear, que traslladi al PSOE la necessitat de resoldre el més aviat possible aquesta situació.

Model turístic

El portaveu popular s'ha referit a aquest assumpte amb motiu de la visita aquest dijous del president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez López (PP), a les Balears, on signarà al costat d'Armengol una declaració institucional per millorar el finançament autonòmic i amb qui parlarà sobre el model turístic de l'Arxipèlag.

Amb relació al turisme, el portaveu del PP s'ha mostrat sorprès que un president d'una comunitat "vingui a copiar el model", quan el Govern "diu cada dia que volen canviar-lo perquè no és el sistema òptim de creixement de la Comunitat". En aquest sentit, Galmés ha insistit a Armengol que accepti  la proposta que va fer dimecres en el Debat de Política General el grup parlamentari del PP, de fer "un pacte d'Estat de turisme", al qual la presidenta va contestar textualment: "A buenas horas mangas verdes". "Demanem a la presidenta que reflexioni i faci un pas endavant perquè es pugui crear una comissió d'experts de turisme" que cerqui millorar el model pel futur de les Illes, ha assenyalat Galmés. El popular ha criticat que Armengol hagi de consultar als socis de Govern "qualsevol idea" que pretengui posar en marxa.

El PP també ha aprofitat per reclamar que Podem, el  PSIB i el  Govern surtin a "donar una explicació per primera vegada" per aclarir  per què es continuen pagant, al dirigent de la formació dels cercles Daniel Bachiller, 175.000 euros de doblers públics per realitzar diferents projectes que dirigeix com a científic.

Finalment, Galmés ha dit que el PP espera "expectant" la compareixença d'Armengol a la Comissió de l'estatut del diputat del Parlament, perquè hi expliqui la relació entre els seus béns i ingressos i la reserva que va fer d'un àtic de luxe a Palma.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF