El PP responsabilitza Armengol del viatge de Barceló a Punta Cana

Company demana la dimissió del vicepresident perquè aquesta és "la gota que fa vessar el tassó"

El Partit Popular considera que la presidenta del Govern, Francina Armengol, és la "màxima responsable" política del viatge que el vicepresident, Biel Barceló, va fer la setmana passada al Carib amb les despeses pagades per empreses privades. Segons el president popular, Biel Company, aquest és un episodi més del "calvari" que Barceló ha passat durant aquests darrers mesos i que Armengol ha permès perquè "ja li va bé: mentre peguen als seus socis de Govern no li peguen a ella".

Company ha assenyalat aquest dimecres que, amb l'incompliment del codi ètic, el vicepresident ara ja "no té més remei que dimitir" perquè "s'ha equivocat una altra vegada" i aquesta és "la gota que fa vessar el tassó". Sobre les crítiques que rep MÉS per Mallorca per aquest motiu, el president popular ha dit que no volia "pensar tot el que ens haurien dit si haguéssim estat nosaltres". El viatge a Punta Cana és, segons Company, un error que "en altres circumstàncies" hauria fet que Barceló ja no fos vicepresident.

En canvi, El Pi, de moment, no s'ha mostrat tan sever amb la qüestió del viatge de Barceló. El diputat Josep Melià ha afirmat que "el gran problema del vicepresident és que recepten molt i després fan actuacions que són incoherents amb aquestes receptes". Segons El Pi, l'estada al Carib del vicepresident "no afecta la gestió de la Conselleria" i no "té vinculació amb la seva responsabilitat de govern" però "és criticable que no compleixi amb els seus compromisos electorals", dels quals és "esclau".