ECONOMIA

PIME Menorca exigeix solucions urgents al Consell i al Govern

La reforma de la carretera general, la regularització del lloguer turístic i la prohibició per aprofitar els patis interiors al sector restauració són el focus de les crítiques de la secretària general de la patronal

No és la primera vegada, ni la darrera, que PIME Menorca expressa inquietuds sobre qüestions que afecten el dia a dia dels ciutadans de l'illa. La secretària general de la patronal socioeconòmica, Maria Garcia, critica la inacció de l'equip de govern del Consell insular i també del Govern balear en temes que interfereixen en el rendiment econòmic menorquí.

El primer focus de crítica és l'estat de les millores en la carretera general. Garcia recorda que PIME sempre s'ha mostrat molt reivindicativa en aquest tema i lamenta que l'única via que uneix els dos extrems de Menorca es trobi en estat de provisionalitat permanent. A més a més, Garcia diu que "els nostres visitants veuen des de fa dos anys la paralització del projecte. No pot ser que l'única via que tenim els menorquins i turistes per dur a terme la nostra activitat estigui així. No pot ser que cada equip de govern tingui un disseny propi. I tampoc no és normal que després de prendre la decisió de fer actuacions, fa més de 10 anys, continuem sense avançar. Cal executar".

D'altra banda, la secretària general de PIME Menorca apunta al Govern balear per la regularització del lloguer turístic. En aquest sentit, Maria Garcia recorda que "quan s'aproximaven les eleccions tots, absolutament tots els partits es van comprometre a legalitzar-lo. Ja són dues les temporades sense solució, i amb vista a la pròxima serà impossible. No pot ser que els propietaris d'habitatges, que en la gran majoria són menorquins, desconeguin si poden comercialitzar turísticament el seu immoble. Demanem mesures urgents".

Finalment, Garcia no s'ha oblidat de l' Ajuntament de Ciutadella pel bloqueig que pateix l'ús dels patis interiors per al sector restauració. La secretària general de PIME considera que "és aplicar el sentit comú. És una oferta especial i diferenciada que té Ciutadella respecte d'altres municipis. És un plus, un valor afegit a aquests patis. Prohibir-ne la disponibilitat per a l'empresari va en detriment de l'economia del restaurador, però també del conjunt de la ciutat, ja que és una de les demandes més rellevants dels usuaris".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF