Protesta
Balears 22/06/2013

La Simfònica farà vaga els propers dies 28 i 30

La convocatòria coincidirà amb la segona i tercera representació de l'òpera Aïda

ara balears
1 min

PalmaL'Orquestra Simfònica de les Illes Balears farà vaga els propers dies 28 i 30 de juny, tal com va decidir el seu comitè d'empresa. La convocatòria coincidirà amb la segona i tercera representació de l'òpera "Aïda" al teatre Principal. Per donar força a la protesta, l'Orquestra farà dos concerts a la plaça Major de Palma, coincidint amb les representacions, per tal de mostrar el seu absolut desacord amb la manca d'interès mostrat per les institucions a arreglar la seva precària situació.

La situació que viu l'Orquestra és molt complicada i el comitè d'empresa va exposar els motius que han portat a la vaga. Principalment, és la paràlisi en la negociació del seu nou conveni col·lectiu. Després de més d'un any d'intentar reunir-se per negociar-lo, encara no han aconseguit trobar-se amb les institucions per acordar una pròrroga o negociar un nou conveni.

Econòmicament, l'Orquestra encara disposa del pressupost que en permet el funcionament per al 2013. El comitè d'empresa recorda que aquest "hauria d'haver estat aprovat per la junta directiva abans de dia 15 d'octubre de 2012". A més, els músics encara no han cobrat la nòmina del mes de maig ni la paga extraordinària del mes de juny, i tampoc no se'ls ha dit quan podrien cobrar.

El comitè d'empresa vol subratllar que la vaga no va dirigida a la direcció artística del teatre Principal ni a la seva gerència.

stats