Ordenen el desallotjament d’una antiga instal·lació militar on vivien 100 persones

Estaven en cabanes, tipis i matalassos en un recinte que el Consell d’Eivissa va vendre l’any 2014 a una societat privada. Una inspecció hi ha detectat irregularitats d’Urbanisme i Activitats

La Policia Local de Santa Eulària del Riu i tècnics d’Urbanisme i Activitats han entrat aquest dijous matí a l’antic recinte militar del Polvorí de Santa Gertrudis. Es tracta d’un terreny de 60.000 metres quadrats que el Consell d’Eivissa va vendre l’any 2014 a una societat unipersonal i on, segons la Televisió d’Eivissa i Formentera, vivien 100 persones. Ho feien en tipis i tendes d’acampada, tal com han constatat els tècnics d’Urbanisme que, després de no haver pogut comprovar si eren idonis per residir-hi, n'han ordenat el desallotjament. No han pogut comprovar l’interior dels túnels, ja que, segons ha explicat la propietat a la Policia Local, estaven sent llogats a un tercer i no en tenien clau.

A més, els tècnics d’Activitats han identificat un muntatge preparat per a la celebració d’un esdeveniment que consistia en una trobada amb xamans organitzada per The Boa Foundation. Així, han trobat instal·lacions per fer rituals, obres d’art, lluminària i diverses infraestructures. Des de l’Ajuntament han recordat als propietaris que no tenien cap tipus de permís per a una activitat no permanent i s’ha decretat una mesura provisionalíssima que consisteix a denegar la possibilitat de fer aquest esdeveniment, sota amenaça de denúncia penal per un delicte de desobediència, fet que provocaria, alhora, un agreujament de l’expedient municipal iniciat.

Els tècnics de l’Ajuntament també remetran tota la informació al Consell d’Eivissa perquè investigui si hi ha alguna infracció de competència insular, ja que l’antiga instal·lació es troba en terreny rústic i es creu que el lloguer que allà es practicava podia ser turístic.

El control ha estat supervisat per la Guàrdia Civil després que ahir ho sol·licitassin els tècnics de l’Ajuntament, uns funcionaris que ja havien intentat entrar-hi en diverses ocasions i que no ho havien pogut aconseguir després que la propietat els hi hagués negat l’accés. És per això que l’Ajuntament es plantejava la possibilitat de demanar una ordre judicial.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF