Publicitat
Publicitat

Oliver defensa la legalitat d’un concurs del Pacte investigat

L’exconsellera de Turisme del Consell de Mallorca i actual secretària d’Organització del PSIB, Bel Oliver, defensà ahir la legalitat d’un contracte de 60.000 euros (atorgat a un mitjà de comunicació per un suplement d’alimentació durant la legislatura del Pacte de Progrés) que és investigat per la titular del Jutjat número 4 de Palma, Piedad Marín. Negà rotundament que fos un concurs manipulat o haver rebut cap contraprestació.

Oliver, que prestà ahir declaració en qualitat d’imputada, negà que fos una adjudicació a dit i va destacar que es disposava de tots els informes preceptius i el favorable del departament d’Intervenció del Consell. Va insistir que fou un concurs amb publicitat. Oliver, així mateix, va assegurar que tant ella com els funcionaris que varen tirar endavant el procediment varen actuar ajustant-se a la legalitat.

La socialista va afirmar, després de dues hores de declaració, que “havia donat totes les explicacions que li havien estat requerides per la jutgessa i el fiscal” i va afegir que ella va aprovar la idea de contractar l’edició d’una revista per “donar visibilitat a productes agroalimentaris de Mallorca” , encara que no va participar directament en el procediment, en el qual es va convidar tres empreses a participar-hi.

No obstant això, Oliver ressaltà que el concurs es publicità a la web del Consell i que, per tant, estava obert a qualsevol altra empresa que s’hi volgués presentar. Explicà que la denunciant (responsable d’un sumplement similar en un altre mitjà de comunicació) hauria pogut concórrer-hi i que si no ho va fer fou pels seus deutes amb la Seguretat Social, que li impedien contractar amb les administracions públiques. Afegí que la denunciant també hauria pogut recórrer tant l’adjudicació provisional com la definitiva.

Oliver defensà que s’impulsàs la revista amb contracte de serveis i no amb una subvenció perquè “és una opció més neta i controlada “ i perquè durant el seu mandat va ordenar suprimir subvencions” .

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF