REIAL MALLORCA
Balears 13/06/2013

Ofensiva de Claassen per fer-se seu el control del club

Fa una oferta a Terrasa per comprar-li les accions i cerca un acord amb Cerdà

Lluís Planas
3 min

PalmaEra qüestió de temps que, amb la temporada acabada i el descens de l'equip a Segona Divisió com a desenllaç, es reprenguessin els moviments en el consell d'administració del Reial Mallorca i la lluita pel seu control. Només la dramàtica situació esportiva que vivia l'equip ha fet que durant els darrers cinc mesos s'aparcassin les hostilitats. Tanmateix, no ha servit de res, i s'espera un altre estiu de maniobres entre els diferents accionistes de la Societat Anònima Esportiva.

Qui ha començat els moviments és l'alemany Utz Claassen, propietari del 20% dels títols de la societat i enfrontat al màxim accionista i actual director esportiu, Llorenç Serra Ferrer. Claassen ha fet una oferta a Pere Terrasa per adquirir el seu paquet accionarial, segons han confirmat a aquest diari les dues parts. L'exdirector general de l'entitat mallorquinista, també enfrontat a Serra Ferrer i segon màxim accionista amb el 25% en el consell d'administració, de moment no s'ha decidit sobre l'oferta de compra. La intenció de Claassen és passar a controlar directament el 45% de les accions enfront del voltant del 48,5% de Serra Ferrer.

Només això no canviaria gens la situació actual, en la qual Serra Ferrer manté el control del club gràcies al suport de Biel Cerdà, que amb el 4,92% de les accions exerceix de frontissa entre les dues parts. Serra Ferrer té cedida un parcel·la de poder a Cerdà i tots dos exerceixen d'apoderats del consell d'administració. Claassen estaria cercant l'acord amb Cerdà per retirar al de sa Pobla els poders com a director esportiu i pactar un nou model de gestió de la societat anònima esportiva. La relació entre Serra i Cerdà s'hauria deteriorat i l'alemany ho sap. "Tot passa per canviar l'actual sistema de gestió, que s'ha demostrat que no és bo", va explicar un portaveu de l'alemany, qui va confirmar que "Claassen queda en el Mallorca, disposat a escoltar tot aquell que vulgui vendre les seves accions o a canviar-ne la gestió".

En qualsevol cas, l'interès de Claassen per comprar accions és ferm, segons ha confirmat també el mateix Pere Terrasa, que de moment no ven perquè l'oferta feta per l'alemany és molt a la baixa, de devers el 60% del seu valor anterior -1,7 milions d'euros-, i argumenta que el descens de l'equip redueix la seva cotització. Si Cerdà abandona Serra Ferrer, però, i opta per la proposta de Claassen, llavors el paquet accionarial de Terrasa es tornaria a revaloritzar per aconseguir la majoria en el consell d'administració de la societat anònima esportiva. L'exdirector general queda així a l'expectativa dels moviments de l'alemany, encara que en qualsevol cas comparteix amb ell l'objectiu de retirar a Serra Ferrer el control del club.

Canvi d'aliances

A l'espera dels propers esdeveniments, que n'hi haurà, no s'ha de descartar tampoc que Serra Ferrer posi preu a les seves accions. Al marge d'això, en els darrers dies s'han produït altres fets que fan pensar en una recomposició de les aliances establertes en el consell d'administració de la societat esportiva. Miquel Coca, que en forma part, ha estat retirat del càrrec d'assessor jurídic de l'entitat. La decisió l'ha presa Biel Cerdà, responsable en aquest àmbit segons el repartiment de poders amb Llorenç Serra Ferrer.

El misser Miquel Coca va arribar al Mallorca de la mà de Serra Ferrer i, a més de ser-ne l'assessor jurídic, forma part de l'òrgan d'administració a través d'un societat controlada pel pobler i amb una participació d'aproximadament el 2%. La decisió de Biel Cerdà de prescindir d'ell es pot entendre com una altra mesura de pressió davant Serra Ferrer, un senyal davant els moviments que es poden produir. En qualsevol cas, Coca ja s'havia allunyat de la primera línia de gestió del club des de l'ascens de Cerdà com a apoderat gràcies al seu suport a Serra Ferrer.

Aquest estiu el focus informatiu no estarà només posat en el que passi al vestidor, també es miraran els despatxos del club.

stats