Les conseqüències de la pesca d'arrossegament il·legal a Mallorca

Oceana denuncia que certes embarcacions mantenen una pràctica prohibida i ho prova amb un vídeo enregistrat a la costa mallorquina

Oceana ha denunciat pesca d'arrossegament il·legal a Mallorca. L'organització ecologista n'ha posat en coneixement de les administracions competents en matèria pesquera diversos casos gràcies a l'enregistrament d'un vídeo.

Fernando Garfella és l'autor del vídeo en el qual es poden veure les conseqüències sobre el fons marí de la pesca d'arrossegament il·legal. Segons indiquen fonts de l'organització, diverses embarcacions han estat fent feina amb aquesta tècnica a menys de 50 metres de profunditat, una pràctica totalment prohibida per la normativa europea i espanyola.

"El Mediterrani és un dels mars que pateix més sobreexplotació pesquera del món, amb un 93% de les poblacions evaluades sobreexplotades i amb alt risc de col·lpase. La pesca d'arrossegament il·legal en zones protegides n'és una de les causes més importants", assenyala Lasse Gustavsson, director executiu d'Oceana Europa.

La pesca d'arrossegament en zones poc profundes té un impacte ambiental molt elevat. Resulta ser una pràctica malgastadora, ja que fins al 90% de les captures són descartades mortes o moribundes.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF