L’IMAS disposarà de 196,4 milions d’euros per al 2018

La institució insular qualifica els pressupostos com els més socials

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ja té els pressupostos per a l’any 2018. Ahir la consellera de Benestar Social i Drets Socials, Margalida Puigserver, i els dos vicepresidents de l’IMAS, Javier de Juan i Caterina Mas, varen presentar públicament les partides que es destinaran a cada àrea. La consellera va qualificar aquests pressuposts com “els més alts de la història en matèria de Serveis Socials del Consell de Mallorca”.

La partida inicial serà de 196.415.054,85 euros, xifra que suposa un increment de l’11% respecte de l’any anterior i que, segons l’entitat insular, demostra “clarament la vocació social de l’actual equip de govern del Consell de Mallorca”. En aquest sentit, Puigserver va recordar que, “en només 3 anys, aquest equip de govern ha incrementat 52 milions d’euros els pressupostos de l’IMAS”.

Les novetats

Com a novetats més destacables, la presidenta de l’IMAS va explicar que es produirà una important millora en la xarxa d’atenció a les persones dependents, en part gràcies a les transferències del Govern balear i a la construcció d’una nova residència a Palma i una altra a Marratxí. També es preveu destinar 1 milió d’euros a la reforma de la residència Miquel Mir d’Inca.

Així mateix, la xarxa d’atenció a les persones amb discapacitat creixerà en nombre de places i s’hi incorporaran nous serveis, com un d’atenció integral per a persones amb discapacitat auditiva i un servei de promoció de l’autonomia per a persones amb discapacitat per a diagnòstic de salut mental.

A l’àrea de Menors i Família es preveu la creació d’un centre de visites a la mateixa seu de l’IMAS i també la posada en funcionament de dos nous serveis: un d’especialitzat per a infants amb problemes greus de conducta i un altre de prevenció i de preservació familiar.

En el cas de l’àrea d’Inclusió Social, s’impulsarà el suport municipal, que es veurà reflectit en un increment del conveni per al finançament dels Serveis Socials Comunitaris Bàsics i les Ajudes d’Urgent Necessitat (UGN).

A més a més, es posaran en marxa, amb 1,4 milions d’euros, una sèrie de serveis d’acompanyament i habitatge per a persones i famílies en risc (Housing First). Aquest projecte pretén involucrar les entitats del tercer sector, a través d’un concurs públic perquè aquestes ofereixin els seus serveis.

En aquest sentit, l’IMAS encara està elaborant els plecs perquè es pugui començar el projecte. Així mateix, cal destacar que es crearan nous serveis de primera acollida; d’intervenció i acompanyament per a persones de la xarxa d’inclusió amb problemàtica de salut mental, per a població amb problemes de toxicomania i un nou servei ocupacional.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF