Publicitat
Publicitat

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Més d'un centenar de veus contra la violència de gènere

Una nova mostra de condemna a l'assassinat de la jove de 33 anys ha tingut lloc aquest dilluns a les 20 hores a la plaça de les Tortugues de Palma

Prop d'un centenar de persones han participat aquest dilluns horabaixa en un nou acte de condemna a l'assassinat de Gemma Vich, la jove de 33 anys degollada per la seva exparella la matinada del passat divendres 21 a Sant Jordi.

La concentració ha tingut lloc a les 20 hores a la plaça de les Tortugues de Palma. Entre els assistents hi havia representants polítics com la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el batle de Palma, José Hila; el diputat de MÉS per Mallorca, David Abril; o el diputat de Podem, Alberto Jarabo.

L'acte ha constat de tres parts: la lectura d'un manifest per part de la presidenta de Lobby de Dones de Mallorca, Xisca Mas, la interpretació de dues cançons per part del duo argentí Sembrant veus i, finalment, un minut de silenci.

En la seva intervenció, Mas ha afirmat que l'acte vol ser una "demostració de dol i ràbia" per la pèrdua de Gemma Vich i ha lamentat que el seu cas sigui "una història ja massa coneguda", la d'una dona que és atacada per la seva parella quan decideix trencar la relació. A més, i amb relació al nom de la banda que interpretaria tot seguit dues cançons, ha dit que "encara s'ha de sembrar molt per prevenir, educar, canviar conductes i denunciar". "La dona no s'ha de sentir mai tota sola", ha conclòs.

A continuació, les dues components de Sembrant veus, Alejandra i Neus, han interpretat, valent-se només d'una guitarra i un micròfon, els temes 'Canta la esperanza' i 'Vaixell de Grècia'. Després d'un llarg aplaudiment, s'ha fet un minut de silenci en record de Gemma Vich. Molts dels assistents han aprofitat per aixecar les mans violetes de paper amb missatges de rebuig a la violència de gènere.

L'acte ha estat organitzat per les entitats Lobby de Dones, Creients i Feministes, Homes contra la violència masclista i Feministes en Acció.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF