SERVEIS SOCIALS

Nou Servei d’Atenció Integral a Domicili

El projecte cerca prevenir la institucionalització innecessària

Un total de 8 assistents tècnics d’infermeria i 4 coordinadores treballen des d’aquesta setmana en el nou Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID), que s’ha posat en marxa des de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). Fins ara, s’han atès un total de 33 persones als seus domicilis de les comarques del Raiguer i Migjorn.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver; el vicepresident de l’IMAS, Javier de Juan, i la directora insular d’Atenció a la Dependència, Regina Moll, varen visitar ahir, a la Llar d’Ancians de Palma, les noves treballadores per tal de conèixer de primera mà quines són les seves impressions després de la primera setmana de feina.

El Servei d’Atenció Integral a Domicli s’ampliarà, a partir del mes de maig, a la comarca del Llevant, amb l’objectiu d’arribar a les més de 150 persones ateses. Concretament, participaran en aquest projecte pilot els municipis d’Inca, Lloseta, Alaró, Binissalem, Santa Maria, Consell, Porreres, Felanitx, Campos, Artà, Capdepera, Son Servera, ses Salines i Sant Llorenç.

El programa pilot del SAID se centra en el model integral d’atenció a la persona i entre els objectius a assolir hi ha el de detectar possibles casos de risc i prevenir la institucionalització innecessària d’aquelles persones que, amb una alternativa adequada, podrien continuar vivint en el seu entorn, com també millorar el benestar de les famílies i/o cuidadors oferint informació, formació i programes de suport específic.

Pla individual d’atenció

Per a cada un dels usuaris s’establirà un pla d’atenció a la llar (suport a l’ordre, la neteja general del domicili, la compra, etc.), un pla d’atenció personal (higiene, control de la medicació, suport i control de l’alimentació, suport a la mobilització de la persona dins el domicili, etc.), un pla d’atenció especialitzada que incorporarà les figures del terapeuta ocupacional, el fisioterapeuta i el dietista i també un pla de suport psicosocial d’atenció psicològica a la persona i a la família.

El projecte està cofinançat per l’IMAS i el Govern de les Illes Balears i en el seu primer any d’implantació disposa d’un pressupost inicial de 1.184.820 euros, dels quals 769.500 els aporta el Govern i 415.320 l’IMAS.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF