Balears 06/08/2013

El jutge del cas Nóos insisteix amb la infanta i n'investiga ara les operacions econòmiques

José Castro ha reclamat a l'Agència Tributària les dades d'operacions amb tercers de la filla del rei d'Espanya

Enric Borràs Abelló
2 min
La infanta Cristina / AFP

PalmaEl jutge del cas Nóos, José Castro, investiga ara les operacions econòmiques de la infanta Cristina de Borbó. Així es desprèn de la providència que ha lliurat aquest matí en què reclama a l'Agència Tributària informació de "les operacions amb tercers" en què hagi intervingut la filla del rei d'Espanya i dona d'Iñaki Urdangarin.

En concret, el jutge especifica que reclama la informació referent al "model 347", segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, un formulari de declaració informativa de vendes o compres amb terceres persones per valors superiors als 3.000 euros. Amb aquesta petició, el jutge deixa clar que no ha deixat d'investigar la duquessa de Palma, a qui va arribar a imputar en el cas Nóos encara que l'Audiència de Palma, la Fiscalia Anticorrupció i l'Agència Tributària ho varen frenar.

El jutge també ha demanat a les parts personades en el cas Nóos el seu parer sobre la petició del secretari de les infantes, Carlos García Revenga, perquè s'arxivi el cas pel que fa a ell. Castro decidirà després de rebre'n les respostes. Revenga, que formalment va ser el tresorer de l'Instituto Nóos, està imputat en la causa des del mes de gener.

El jutge ha decidit incloure en el sumari un correu electrònic que li va enviar l'alcalde de Castelldefels, tot i que no ha acceptat afegir-hi l'escrit que l'acompanyava perquè conté "informació personal" sense cap relació amb la causa. De moment, no se sap què diu aquest correu electrònic i quina relació té amb el cas Nóos.

A més, el magistrat ha deixat "pendents d'estudi" els últims dos escrits que ha presentat l'advocat de Diego Torres, l'exsoci d'Urdangarin a Nóos. En aquests escrits, segons explica l'agència Efe, Torres va demanar que se li enviassin les declaracions de la renda a partir de les quals li imputen delictes fiscals i també va sol·licitar diverses diligències de prova sobre els centenars de factures que ha anat lliurant al jutge en les últimes setmanes per justificar les despeses de l'Instituto Nóos en els congressos de les Illes Balears i el País Valencià que varen costar devers sis milions d'euros públics. José Castro també ha fet arribar a les parts personades la petició d'una sèrie de diligències per part de l'advocat de Jaume Matas sobre les quals encara ha de decidir.

stats