Publicitat
Publicitat

Nóos: L’Audiència de Palma es nega que declari Gallardón

L’Audiència de Palma va rebutjar ahir la petició de Diego Torres, soci d’Iñaki Urdangarin a l’Instituto Nóos, que el jutge instructor citi a declarar en qualitat de testimoni el ministre de Justícia i exbatle de Madrid, Alberto Ruiz - Gallardón.

El tribunal va dictar una resolució en què confirma la decisió adoptada el 20 de febrer pel jutge José Castro, que va considerar innecessari per al procés que Ruiz- Gallardón comparegués com a testimoni respecte de la contractació de Nóos per promocionar la candidatura olímpica de Madrid 2016.

Davant la negativa de l’instructor, Torres va apel·lar davant l’Audiència de Palma, perquè entén que la declaració de Ruiz - Gallardón sí que resultaria rellevant per provar que l’Instituto Nóos tenia una activitat real que poden confirmar alts responsables de les administracions que li donaren feina i li encarregaren projectes.

A més de l’actual ministre de Justícia, l’exsoci d’Urdangarin volia que testificassin els exministres d’Economia i Indústria Pedro Solbes i José Montilla, respectivament, i l’exsecretari d’Estat per a l’Esport Jaime Lissavetzky.

Però l’Audiència Provincial considera que les declaracions sol·licitades “esdevenen innecessàries”, perquè el propòsit de qui les proposa és corroborar una informació ja recollida en la causa mitjançant altres elements.

Pel jutge José Castro, les relacions entre aquests clients i l’Instituto Nóos han existit i així es recull en nombrosa documentació, però el fet que s’hagin prestat determinats serveis és insuficient per llevar la imputació de l’exsoci d’Urdangarin. Els magistrats recorden que la legislació sobre la instrucció de causes estableix que només s’han de practicar les diligències que siguin necessàries.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF